Investorer som Kjell Inge Røkke og Bjørn Dæhliee posisjonerer seg for å ta del i det som kan bli en massiv satsing på olje, fisk og skipsfart i regionen, skriver Aftenposten.

Grenseenigheten mellom Norge og Russland åpner for nye muligheter i nord. Sjøveien til Asia via Nordøstpassasjen er i ferd med å bli en realitet.

- Start arbeidet med å gi Øst-Finnmark samme strategiske plass i verdenshandelen som Singapore har i dag, sa NHO-direktør John G. Bernander på Barentshavkonferansen i Hammerfest. Han ser for seg at Varangerhalvøya som inngangsporten til Europa.

En rekke investorer har alt kjøpt seg inn i det som kan bli et fremtidig eventyr gjennom å kjøpe arealer i Kirkenes og Vardø. Aker-konsernet har en stor nedlagt fiskeindustribedrift og like ved har Bjørn Dæhlie investert i stor landarealer sammen med Coast Center Base.

Dette går hånd i hånd med Vardø-ordføreren Rolf Mortensens planer om å etablere basefunksjon mot olje, gass, fiskeri, sikkerhet og overvåking øst i Barentshavet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.