Oter Invest as, som kontrolleres av Frederik Wilhelm Mohn, Telenor Venture VII AS og Skagen Fondene, er i ferd med å sluke hele Otrum asa (OTR).

Oter Invest as har inngått avtaler om kjøp av 69,9 prosent av aksjene i hotell-tv-selskapet til en pris av 5,50 kroner per aksje - og vil gi et frivillig tilbud til alle øvrige aksjonærer.

Dette priser selskapet til 120,4 millioner kroner.

90 prosent av aksjene
I en melding skriver selskapet at tilbudet blant annet forutsetter at OTER Invest oppnår en eierandel på mer enn 90 prosent i Otrum, at Oter Invest AS mottar nødvendige offentlige godkjenninger og nødvendige samtykker fra tredjeparter samt fravær av vesentlige negative endringer for virksomheten.

Oter Invest vil tilby aksjonærene i Otrum oppgjør i kontanter eller aksjer i OTER Invest, eller en kombinasjon av disse.

Telenor, Mohn og Skagen
Telenor Venture VII eier 33,1 prosent i Oter Invest, mens Frederik Wilhelm Mohn eier 31,8 prosent

Oter Invest har hentet inn aksept for kjøp av Skagen Fondenes aksjer i Otrum, som utgjør 4,7 prosent. Det samme gjelder Christian Falsters aksjer som utgjør 0,2 prosent.

Styremedlem Christian Falster i Otrum solgte mandag alle sine 50.000 Otrum-aksjer.

Det opplyses i meldingen at både Skagen Fondene og Christian Falster ønsker oppgjør i aksjer i Oter Invest som vederlag for Otrum-aksjene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.