Stein Erik Hagen, styreleder og hovedaksjonær i Orkla med drøyt 23 prosent av aksjene, vurderer å skille ut både Borregaard, Elkem og Rec-eierskapet for å tilfredsstille kritiske aksjonærer, skriver Dagens Næringsliv.

Det sentrale i den nye strategien er ifølge Hagen fokusering og forenkling.

-Nå skal det skje noe. Tempoet og trykket på å rendyrke Orkla vil øke. Tidligere var det påtrykk fra kortsiktige aksjonærer, men nå synes det å være bred enighet blant aksjonærene, også de langsiktige, om at Orkla er blitt for komplisert og vanskelig å forstå for markedet. Aksjekursen ligger nå under bokførte verdier, det er ikke morsomt. Det må vi i styret ta til oss, vi er jo valgt av aksjonærene, sier Hagen til DN.

Må ta tak
Hagen presiserer at ingenting er vedtatt foreløpig, og at han dermed bare snakker for seg selv.

- Vi må vurdere ulike alternativer, men det synes klart at kombinasjonen av solenergisatsingene Rec og Elkem Solar blir for tung. En av de enkleste løsningene kan være å skille ut Rec, men ikke nødvendigvis som et salg. Man kan også se for seg en utskilling slik Hydro gjorde med Yara, som ble delt ut til aksjonærene, sier Hagen til DN.

Hagen sier det viktige er å ta et tak for å få et Orkla som aksjemarkedet liker.

- Det er ikke gjort over natten. Nå er det sommerferie, så får vi se om det skjer noe i september - oktober og neste år, sier Hagen til DN.

Les også: Ser flere svakheter hos Ruzicka

Hagen: - Vurderer å samle Rec og Elkem

- Kø av Rec-kjøpere


Jekker opp REC (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.