I et høringsuttalelse om tiltak mot sosial dumping går Handels- og Servicenæringenes Hovedorganisasjon (HSH), bort fra sitt tidligere standpunkt om å protestere mot en statlig bestemt minstelønn, skriver Aftenposten.

Årsaken er frykt for allmenngjøring av tariffavtalene som LO har framforhandlet. Disse avtalene omfatter ofte mer enn bare lønn.

Flere måter
– Da trer vi tariffavtalen ned over hodet på bedrifter og ansatte som har valgt å stå utenfor avtalesystemet, sier administrerende direktør Vibeke Madsen i HSH til avisen.

HSH foreslår flere måter å sette en nasjonal minstelønn, men er opptatt av lønnen skal være så lav at den ikke vil gjøre det vanskelig for ufaglært arbeidskraft og andre grupper som sliter med å komme seg inn i arbeidsmarkedet, å få jobb.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.