Alle skal med er gjennomgangsmelodien til landets største parti.

Blir Trond Giske ny it- og kunnskapsminister slik Arbeiderpartiet foreslår, får han nok å henge fingrene i.

Partiet vil gi alle tilgang til datautstyr, bidra til teknologiutvikling i næringslivet og allmenn gjøre bruk av it for å skape en kunnskapsnasjon.

Les Arbeiderpartiets it-prioriteringer og vurder hvem som bør få it-stemmene under valget:



”Alle skal med, også i IKT-samfunnet. Samfunnet stiller stadig sterkere krav til at vi har IT-utstyr og kompetanse på å bruke det i våre hjem. Vi som har barn i skole og på fritidsaktiviteter må ha pc for å kommunisere med disse. I skolen har de startet å bruke fronter som forventes at barna bruker hjemmefra i leksesammenheng, vi foreldre får beskjeder på fronter, osv. Mye av kommunikasjon foregår via e-post. For at alle skal kunne møte disse forventningene, er det viktig at alle har tilgang til utstyr, og at de som ikke har en pc selv kan få tilgang til utstyr og veiledning f.eks på bibliotekene i kommunen vi bor i. Dette blir viktig for oss å følge opp overfor kommunene både gjennom målsettinger og krav, og gjennom økonomiske overføringer at kommunene stilles i stand til å tilby dette for eksempel via bibliotekene.

Offentlig tilgjengelig epost-adresse/offisiell epostadresse?

Ettersom mye av kommunikasjon i samfunnet har endret seg fra brev i postkassa til eposter via nettet vil det bli en viktig vurdering framover å se på hvordan vi kan tilrettelegge for at alle kan delta uten for store kostnader. I dag har vi alle en postadresse som er offentlig kjent via telefonkatalog og lignende Skal vi vurdere det samme for epost-adresser? Skal vi vurdere en gratis adresse uavhengig av internett-abonnement? Det vil bidra til en enklere kommunikasjon mellom innbygger og det offentlige og generelt.

 

Diverse problemstillinger som debatteres bør vi også se på politisk: Er det mulig og ønskelig å styre internett i forhold til nedlasting av musikk, etc. Hvordan skal vi sikre at de som skriver bøker og lager musikk skal ha eiendomsretten til dette, og styre ulovlig nedlasting? Er løsninger i dag som kanskje er framtida, men dette er vel litt i støpeskjeen etter dommen mot Pirat Bay.

Satse videre på å utvikle Norge som kunnskapsnasjon ved å utvikle fellesskolen videre og sette kommunene og fylkeskommunene i stand til å prioritere kompetanse og utstyr på skolene, og at de tar det i bruk i større grad i den daglige undervisningen. Bidra til teknologiutvikling i næringslivet og gjennom fou-prosjekter. "



”IT er grunnleggende viktig både for Norges økonomisk utvikling og for velferden, jfr det som er beskrevet over. Vi må satse videre på forskning og utdanning og allmenngjøring av bruk av IT som verktøy for å bygge kunnskapsnasjonen.”



”Ny IT- og kunnskapsminister bør bli Trond Giske eller en annen fra AP.”(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.