Kristelig Folkeparti mener, ikke uventet, at den neste it-ministeren skal komme fra deres parti, Venstre eller Høyre.

Partiet taler for at hele den offentlig forvaltningen skal få digitale tjenester og at unge nordmenn skal få mer dataundervisning i skolen.



Les Kristelig folkepartis it-prioriteringer og vurder hvem som bør få it-stemmene under valget:



”Det må gjøres et løft for bruk av webbaserte tjenester i alle deler av offentlig forvaltning. Det omfatter alt fra saksbehandling og enkle søknadsprosedyrer i kommunene til stimulans til bibliotekenes elektroniske utlånsordninger. Dette forutsetter både kunnskapsutvikling, rammer og mulighet for alle deler av forvaltningen til å gjøre dette og gode rutiner for sikkerhet og personvern.

KrF vil legge til rette for elektronisk stemmegivning i forbindelse med valgene. Forarbeidene og rutinene rundt dette vil også ha gode synergieffekter for nettbasert rapportering og innbyggermedvirkning på flere områder.

Styrket dataundervisning i skolen også med vekt på nettvett.”



”IT er særdeles viktig både for næringsutvikling og velferd. Det er i dag knapt en bransje som ikke er avhengig av gode IT- og webbaserte løsninger. Her er det rom for videreutvikling og innovasjon og for bedre lønnsomhet for allerede eksisterende bedrifter. Et blomstrende og innovativt næringsliv har klare og direkte virkninger for offentlig økonomi og dermed finansieringen av velferdstjenestene.

Velferdstjenestene kan også drives mer effektivt og mer rasjonelt ved nye og videreutviklet IT-bruk.”



”Vi peker ikke ut statsråder før valget. Men vi er overbevist om at den nye IT-ministeren, uansett hva vedkommendes departement blir kalt, bør komme fra KrF, Venstre eller Høyre.”(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.