Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen ber kulturminister Thorhild Widvey heve NRK-lisensen med 70 kroner i 2016. Det kommer frem i det årlige brevet styrelederen i NRK og kringkastingssjefen sender Kulturdepartementet.

Det er NRK selv som melder dette.

– En slik vekst tilsvarer ikke kompensasjon for lønns- og prisvekst, men sammen med en fortsatt effektivisering av NRKs virksomhet vil dette sikre rammene for å opprettholde tilbudet til publikum, sier Eriksen til NRK.

Vil bety 140 millioner mer i NRK-kassa

En økning på 70 kroner vil innebære at lisensen i 2016 blir på 2.824 kroner.

Det vil igjen bety mer enn 140 millioner kroner i økte inntekter for NRK.

Ville fryse lisensen

I fjor ba Eriksen om et 73 kroners påslag på lisensen, men regjeringspartiene svarte med et forslag om å fryse lisensens på 2014-nivået.

Etter press fra Venstre og KrF og forhandlinger helt frem til vedtak i Stortinget endte det likevel til slutt med en økning å 25 kroner.

LES OGSÅ: I strupen på Solberg-regjeringens mediepolitikk

LES OGSÅ: Høyre og Frp vil barere NRK

Skal se på lisensalternativer

I regjeringsplattformen tok Høyre og Frp til orde for å «legge frem en stortingsmelding om NRK-lisens og alternative betalingsordninger» og å «begrense NRKs mulighet til å bruke sin robuste økonomi til å svekke frie institusjoners aktivitetsgrunnlag».

I juni skal det som nå er blitt utvidet til en kringkastingsmelding (tidligere NRK-meldingen) legges frem.

Dagbladet skriver samtidig at meldingen etter det avisen erfarer ikke vil inneholde forslag om å fjerne lisensmodellen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.