Valand er sammen med Røkke og Robert Matos anklaget for å ha kjøpt båtførerbevis uten å gjennomføre eksamen.

Han har ikke tidligere ville forklare seg for politiet og i dag gjorde han det klart at han heller ikke vil forklare seg i retten.

- Denne saken har vært en enorm belastning for meg og min familie og ikke minst for min profesjon. Min profesjon er tilbaketrukket. Det å bli trukket på gaten til fri avbenyttelse for disse journalistene har vært en enorm belastning, er alt Valand sa i retten.

Særdeles beklagelig

Ellen Holager Andenæs
Ellen Holager Andenæs (Foto: Henrik D. Meyer)
Det gjør saken vanskeligere for flere parter. Kjell Inge Røkkes forsvarer Ellen Holager Andenæs kaller Valands beslutning "særdeles beklagelig".

- Jeg kan ikke si at det kommer som noe sjokk i og med at han heller ikke tidligere har villet forklare seg, men vi har håpet til det siste at han har villet forklare seg, sier Holager Andenæs.

- Hva det vil si for min klient vet jeg ikke, men det ser ikke godt ut, sier Andenæs.

Manglende vitneprov
Valand er den andre av de fem tiltalte som har benyttet seg av sin rett til å nekte å forklare seg. Igår nektet båtmegler Erik Øye å forklare seg om sertifikat-saken i Oslo Tingrett.

Øye begrunnet dette med at det var gått så lang tid at han ikke klarte å huske hva som hadde skjedd.

I tillegg har Røkkes tidligere mekaniker tiltalte Robert Matos ikke møtt i retten. Hans forsvarer Frode Sulland bekreftet tirsdag at det ikke er noen endring på dette. Matos bor i USA og det er økonomiske årsaker til at han ikke møter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.