– Et viktig mål med den nye Torghallen er å få byens borgere tilbake som faste kunder, framholder torgsjef Bent Unneland.

Lørdag var det offisiell åpning av den nybygde Torghallen. Bergen kommune har investert 120 millioner kroner i hallen og øvrig opprustning av byens mest besøkte attraksjon.

Innendørs

Både torghandlerne og turistnæringen i Bergen har store forventninger til det nye Fisketorget. En stor del av fiskehandlerne har flyttet innendørs i det moderne bygget som ligger ved bryggekanten. Der får torghandlerne gode arbeidsforhold, og publikum kan se og kjøpe fisk og annen sjømat.

Den nye Torghallen er et senter på torget, og huser foruten salgsboder for fisk i første etasje byens nye turistinformasjon i andre etasje. Den er allerede i full virksomhet og venter et stort antall besøkende.

– Byens stolthet

– Fisketorget er vårt kjennemerke og vår stolthet, sa ordfører Turid Drevland som sto for den offisielle åpningen lørdag. Hun minnet om at det har vært mye strid rundt torget og kritikk av dårlig hygiene de siste årene.

– Men nå er dette glemt, og vi gleder oss over å åpne en topp moderne torghall, sa ordføreren.

Torgsjef Unneland kaller det en historisk dag for Bergen og viser til at det nye torget forvalter tradisjoner helt tilbake til 1200-tallet.

– Det gamle Fisketorget skal fortsatt bestå, med de justeringene som måtte være nødvendig. Det gode miljøet skal vi ta vare på, sier torgsjefen, som samtidig lover at fiske og sjømat som skal selges på torget, skal holde høy kvalitet.

Sjømatsenter

Norsk Sjømatsenter er på plass i den nye Torghallen, og senteret vil drive undervisning og tilby kurs der både turister og fastboende kan delta.

– Fisketorget er viden kjent som utstillingsvindu for sjømat. Vi skal drive kunnskapsformidling, og det skal være samarbeid med forskningsinstitusjoner, sier direktør Odd Jordheim i Sjømatsenteret. Han forteller at det også skal holdes kurs om fisk og annen sjømat for barn i alderen seks til tolv år i lokalene. Det første kurset ble satt i gang straks etter åpningen lørdag.

Ikke bare turister

Reiselivsdirektør Ole Warberg i Bergen gleder seg over både opprustningen av Fisketorget og nye flotte lokaler for turistinformasjonen. Han venter en halv million mennesker innom lokalene i løpet av et år.

– De siste ti årene har Fisketorget blitt mer og mer et sted for turistene. Vi håper på enda flere turister, men samtidig håper vi flere bergensere også finne veien til det nye Fisketorget. De fleste turister ønsker å møte den lokale tradisjon, de vil ikke ha attraksjoner der det bare er turister, sier reiselivsdirektøren. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.