Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) forsøker å overtale oljeselskapet Petrobras i Brasil til å investere i teknologisenteret på Mongstad.

Senteret skal teste ut renseteknologi for CO2. Riis-Johansen ønsker å internasjonalisere senteret.

Oljeselskapet Shell og energiselskapet Sasol er fra før med i prosjektet. Tidligere i år var Riis-Johansen i Kina for å få kinesiske myndigheter og oljeselskaper til å investere. Under et besøk i Brasil har nå Riis-Johansen forsøkt å overtale landets statlige oljeselskap til å bli med, skriver Aftenposten.

– Brasilianerne synes åpenbart at dette er interessant, og en av toppsjefene har allerede en avtale med Statoil om å besøke Mongstad i neste uke. Petrobras jobber selv med prosjekter knyttet til karbonfangst, og de deler min oppfatning om viktigheten av at oljeselskapene selv engasjerer seg. Interessen deres viser at Mongstad er i ferd med å bli et tyngdepunkt globalt, sier Riis-Johansen.

Samtalene med Petrobras har vært konstruktive, men han understreker at det gjenstår mye før man kan bli enige om et eventuelt samarbeid.

Les også: Regnskog-milliarder åpner oljedører (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.