I den pågående kampen om å få ISO-godkjent filformatet Open Xml har Microsoft fått mye kritikk fra mange hold. Anklager om konkurransedhemmende virksomhet og skittent spill i kulissene kommer nesten daglig.

Nå går også Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon ut mot Microsoft og deres metoder. De vil at Konkurransetilsynet skal se på konkurransen i programvaremarkedet og spesielt Microsofts virksomhet.

- Vi mener Konkurransetilsynet må grave mer i dette. Det handler ikke bare om et teknisk spørsmål, men vi snakker om konkurransen i programvaremarkedet, sier Jarle Hammerstad i HSH til Dagens Næringsliv.

Han mener Microsoft driver konkurransehemmende virksomhet både i standardiseringssaken og ellers.

- HSH mener Konkurransetilsynet og Fornyingsdepartementet aktivt må se på Microsofts avtaler og bindinger og konkurransehindringer som ligger i disse. HSH er prinsipielt tilhenger av konkurranse - i alle markeder fra melk til programvare. HSH ønsker også primært åpne standarder, sier Hammerstad.

Konkurransetilsynet ser på saken som interessant, men trekker ingen konklusjoner.

- Det er klart vi reagerer på påstander om at Microsoft kan ha presset partnere og kunder til å komme med støtteerklæringer. Men så langt har vi ingen støttepunkter for at dette har skjedd, sier Jostein Skaar, avdelingsleder i Konkurransetilsynet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.