En egen akevittforskrift skal sendes på høring.

Brekk ser for seg at akevitten kan bli for Norge det whisky er for Skottland.

- I Skottland er til og med skrivemåten spesiell - i tillegg til at de følger sine svært tradisjonelle resepter og produksjonsmåter. Dette er blitt et reiselivsprodukt for Skottland, heter det på Landbruks- og matdepartementets nettsider.

Brekk slår fast at det ikke er rom for endringer i den tradisjonelle oppskriften, og at det blir norsk brennevin laget av poteter og karve i fremtiden også.

Høringsbrev
Landbruks- og matdepartementet og Mattilsynet forbereder i disse dager et høringsbrev med forslag til forskrift og kriterier for norsk akevitt. Dette vil bli sendt ut på høring rundt årsskiftet sammen med EUs nye spritforordning, som gir rammeverket om definisjon, betegnelse og presentasjon av alkoholsterke drikker.

- Jeg håper å få mange gode innspill i høringsrunden, slik at dette blir et godt regelverk som kan bidra til å fremme norsk akevitt både i Norge og Europa, sier Brekk.

Landbruksministeren presenterte akevittstrategien i et innlegg på jubileumsseminaret til Norske Akevitters Venner i Oslo fredag 13. november. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.