Dekkselger Tommy Sharif sikler på boligluksus på Bestum - men får bare se, ikke kjøpe, ifølge Dagens Næringsliv.

Stort svømmebasseng, trimrom og kinosal med topp lydanlegg. Investor og tidligere Thule Drilling-sjef Anders-Ivar Olsen (49) sparte ikke på konfekten da han bygde badehus i tilknytning til sin private enebolig på Bestum i Oslo. Badehuset skal ha kostet omtrent 60 millioner kroner. I tillegg kommer verdien av den store eneboligen.

Badehuset ble bygd i en periode da Olsen hadde mye penger. Nå er verdiene borte. Olsens hovedinvestering, riggselskapet Thule Drilling, er konkurs. Det samme er hans sentrale investeringsselskap, Norinvest.

Vil selge
Olsen og et av hans selskaper er saksøkt av konkursboet i Norinvest for nesten 90 millioner kroner. Flere andre kreditorer banker også på døren. På toppen av dette kommer Økokrim-siktelse og Skattekrim-granskning.

 

Nå ønsker Olsen å selge boligen, som trolig har en markedsverdi på minst 50 millioner kroner.

– Det er det største aktivaet han har. Hvis han skal få nok midler til å gjøre opp med sine kreditorer, så må han selge boligen, sa Olsens advokat, Botolf Botolfsen i et rettsmøte i Oslo tingrett igår.

Oslo tingrett behandler et krav på 39 millioner kroner mot Olsen personlig fra konkursboet i Norinvest.

DN er kjent med at Tommy Sharif, eier av Sharifs Dekksenter, i lang tid har vært svært interessert i boligen.

«Lite troverdig»
Anders-Ivar Olsen selv bekrefter at han har hatt dialog med Tommy Sharif, men at Sharif ikke lenger er en aktuell kjøper.

– Sharif er ikke aktuell. Hvor skulle han få penger fra? sier Olsen.

Les også: Sharifs dekksenter pantsatt til pipen

Han ønsker ikke å kommentere om andre har vist interesse for boligen, som har flott utsikt over Oslofjorden.

Tommy Sharif vil verken bekrefte eller avsanne at han er interessert i å kjøpe boligen. Men han retter et spark tilbake til Olsen.

– Gjennom en rekke avisartikler i Dagens Næringsliv er det dokumentert hvor lite troverdig Olsen er, sier Sharif til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.