Selskapets eiere har sendt ut en teaser til potensielle kjøpere.





Det bekrefter styremedlem og deleier av selskapet, investoren Engebret O. Fekene til Dagensit.no og viser til Ventelos styreleder Per Morten Torvildsen for ytterligere kommentarer.

Teaseren - dokumentet der Ventelo blir presentert til mulig kjøpere - skal etter hva Dagensit.no erfarer ha gått ut mandag denne uken.

Les også:

Taust i toppen
Toppsjef i Ventelo, Thor-Andre Svendsen er svært ordknapp når Dagensit.no får fatt i ham.

- Når det gjelder eierspørsmål er det kun et kontaktpunkt, og det er styreleder Per Morten Torvildsen, sier Svendsen.

- Du kan ikke si noe om det du vet om prosessen, eller hvor lenge du har vært orientert?

- Det er kun et kontaktpunkt når det gjelder slike henvendelser, gjentar han.

På slutten av fjoråret gikk forrige daglig leder, Eirik Lunde av etter bare ti måneder i stillingen. Årsaken da var uenighet om strategi for selskapet. Lunde er nå sjef i ip-telefoniselskapet Telio.

Flere alternativer
 Styreleder Torvildsen bekrefter at selskapet er i en prosess som kan ende med salg.

- Det er en prosess vi har kjørt siden nyttår. Men det er ikke sikkert eierne konkluderer med å selge, påpeker styrelederen.

Selskapet har inngått en avtale om såkalt "strategic review" med UBS i London, og som et ledd i dette er teaseren utarbeidet. Torvildsen mener det fortsatt er for tidlig å si at eierne vil konkludere med salg.

- Dette er en eierdiskusjon. Det er et helt åpent vindu. Det kan bli salg, fusjon eller ytterligere oppkjøp, sier styrelederen.

I 2005 var Ventelo i en tilsvarende prosess. Da endte det med at selskapet ble tilført 600 millioner kroner i egenkapital og i oktober samme år kjøpte man Catch Communication fra Kistefos.

- Det er det eierne som styrer, og hvilke konklusjoner de måtte komme til det gjenstår å se.

Hjalp Vollvik
I tillegg til UBS er Kaupthing i Stockholm og Medici Corporate i Oslo engasjert på rådgivingssiden. Medici vil overfor DN.no ikke kommentere hvem de er i dialog med på vegne av selskapet. Medici har imidlertid erf#229 med å selge norske mobilselskaper ut av landet. Da Idar Vollvik solgte Chess Communications til TeliaSonera, var Medici rådgivere for Vollvik Gruppen.

Kaupthing i Stockholm beklager at de ikke kan svare på spørsmål i forbindelse med Ventelo.

Andre kilder legger vekt på at Ventelo først og fremst har valgt rådgivere utenfor Norge, og at dette kan indikere at man venter å få best betalt i utlandet.

Clauson selger
Ventelo har i løpet av få år bygget seg opp til en betydelig leverandør av telefonitjenester, både for bedrift og privatmarkedet. I januar 2006 skrev Dagens Næringsliv om det skjulte eierskapet i Ventelo, og avslørte at den tidligere aksjemegleren Conrad Clauson var innvolvert på eiersiden.

I etterkant av dette kom det frem at selskapet kontrolleres via selskaper på Jomfruøyene av skipsrederdatteren Camilla Eek Clauson, som er gift med Conrad Clauson.

TDC, BaneTele/Bredbåndsalliansen og TeliaSonera

Les også:Det skjulte milliardkuppet

Dagensit.no kommer tilbake med mer(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.