I vår politiske rundspørring er turen kommet til Venstre. Dette er et parti som legger vekt på personvern.

Venstre mener også at bruk av it skal forenkle folks hverdag og at det kan bidra til å redusere byråkratiet.

Partiet er ikke imponert over innsatsen til fornyingsminister Heidi Grande Røys (SV) og mener selv de har mange kandidater til å fylle plassen som it-minister.

Les Venstres it-prioriteringer og vurder hvem som bør få it-stemmene under valget:









”At flest mulig skal ha god tilgjengelighet på informasjon og å sikre personvernet og forhindre sensur på nettet.

Venstre vil sikre en forsert utbygging av høyhastighets bredbåndsnett.

At staten benytter eksisterende løsninger ved innføring av elektronisk signatur.

Intensivere arbeidet med digitalisering av materiale i offentlige og private arkiver.

Venstre vil begrense internettleverandørenes mulighet til å lagre og benytte informasjon om data de formidler. Arbeide for å hindre at EUs datalagringsdirektiv blir en del av norsk lov, og om nødvendig bruke reservasjonsretten i EØSavtalen. Fremme nettnøytralitet ved å sikre lik behandling av alle aktører.”







”Gode IT-løsninger bidrar til å forenkle folks arbeidsdag og hverdag. Bruk av IT er viktig for Norges økonomiske utvikling. Fordi IT bidrar til å skape verdier, er IT også viktig for velferden. I arbeidet med en bedre velferd er IT også et nyttig verktøy - for å få mer igjen for de ressursene fellesskapet stiller til rådighet og redusere byråkratiet.”









"Det bør ihvertfall ikke bli Heidi Grande Røys fra Sosialistisk Venstreparti. Hun kritiserer andre politikere for å ikke være opptatt av IT, men bare av bredbåndsutbygging.

(her viser Venstre til saken: Ingen snakker med ministeren , red. anm.).

Det er en ramsalt kritikk av hennes egen regjering som har hatt bredbånd til alle som det klareste løftet innen IKT-politikken. Det er også vanskelig å se spor av fornying etter dagens fornyingsminister. Hun har latt være å gripe inn i viktige saker av betydning for konkurransen i markedet (bl.a. Prior-Gilde fusjonen), stikk i strid med de faglige anbefalingene. Hun har også vist at hun kan bygge opp byråkratiet, ved å blant annet omgjøre tidligere Statskonsult, Noreg.no og E-handelssekretariatet til en ny statlig etat.

Det viktigste for oss er at vi får på plass en person som kan ivareta de saken vi mener bør prioriteres, nemlig å gi folk god tilgjengelighet på informasjon og å sikre personvernet og forhindre sensur på nettet. Vi har mange aktuelle kandidater, blant annet Hans Antonsen som jobbet med blant annet disse spørsmålene under forrige regjering.”(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.