Forslag til innstramming av leveringsplikten vil bli sendt ut på høring i løpet av høsten, sier Lisbeth Berg-Hansen, som tirsdag åpnet den internasjonale fiskerimessen Nor-Fishing i Trondheim.

Trålernes leveringsplikt skal sikre råstoff og dermed sysselsetting ved anlegg på land. Det er særlig Kjell Inge Røkkes Aker Seafoods som utfordrer leveringsplikten. Selskapet har varslet at de ønsker å legge ned filetanleggene i Hammerfest i Finnmark og Melbu i Nordland, og heller satse i Båtsfjord.

Men noen oppmyking av leveringsplikten kommer ikke på tale, sier Berg-Hansen til NTB.

– Vi ønsker å stramme inn leveringsplikten. Jeg er opptatt av å sikre arbeidsplassene langs kysten. Tiltakene skal sikre at mer fisk landes der den var ment å landes, og bidra til å øke lønnsomheten i fiskeindustrien, sier Berg-Hansen.

Lønnsomhetsproblemer i torskefiskeriene skal ikke løses ved å sende ubearbeidet torsk fra Barentshavet til filetfabrikker i Kina, understreker hun. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.