I disse dager mottar 3.000 norske skoler informasjon fra organisasjonen Piracy Kills Music hvor de blir informert om at skolen kan holdes ansvarlig om elevene laster ned ulovlig kopiert musikk til skolens pc-er. Det skriver Dagens Næringsliv.

Piracy Kills Music er en kampanje sponset av norsk musikkbransje med både artister, plateselskaper og bransjeorganisasjoner involvert.

- Urimelig krav
Hensikten er å bremse utviklingen av ulovlig musikknedlasting blant ungdom. Men utspillet om skolenes ansvar faller ikke i god jord hos alle.

- Det stilles krav til digital kompetanse, og elevene skal kunne bruke datamaskiner i alle fag. Da kan ikke skolen sitte og ta ansvar for hva enkeltelever foretar seg på maskinene til envher tid. Det er et urimelig krav, sier Helga Hjetland, leder i Utdanningsforbundet til Dagens Næringsliv.

- Tar det ikke seriøst
Andre tror ikke de unge lar seg påvirke av slike kampanjer uansett.

- Jeg tror kampanjen kommer så mye på siden av moraloppfatningen til ungdom at de ikke tar den seriøst. Ungdom ser stort sett ikke noe galt i å benytte seg av fildelingsverktøy, sier førsteamanuensis Hendrik Spilker ved Institutt for sosiologi og samfunnsvitenskap ved NTNU til Dagens Næringsliv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.