Gjennom selskapene Norinvest Ltd. og Brutel as eier den mediesky investoren Anders-Ivar Olsen nær 27 prosent av aksjene i den kriserammede møbelprodusenten Hjellegjerde. I en dramatisk redningsaksjon unngikk selskapet så vidt konkurs i forrige uke, men aksjonærene var nødt til å godta et bud på 15 øre per aksje.

Dette betyr at Olsen taper nær 41 millioner kroner på investeringen i møbelkonsernet, basert på innmeldte transaksjoner til Oslo Børs, skriver DN.

Ble villedet
Det totale tapet er trolig større, siden Olsen først kom inn på eiersiden i Hjellegjerde gjennom skandaleselskapet Jameson Capital.

Olsens selskap Norinvest betalte i november 2005 52 millioner kroner til Jameson Capital for å få en 25 prosents eierandel i selskapet. Pengene skulle brukes til å kjøpe Hjellegjerde-aksjer for å sikre investorene bak Jameson Capital kontroll over møbelkonsernet. Planen var at Hjellegjerde skulle tas av børs og omstruktureres.

Styreformann og daglig leder i Jameson Capital, Mikal Lade Rønes, hadde imidlertid villedet Olsen og flere andre investorer. Mye av pengene forsvant, og Rønes ble senere dømt for grovt bedrageri, skriver DN.

Ifølge dommen mot Rønes skal han ha stukket av med 11 millioner kroner av Olsens penger.

Les mer om Hjellegjerde her:

Hjellegjerde omsider i mål

Hvit ridder i Hjellegjerde

Vil surfe på mediestormen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.