Etter det Aftenposten har grunn til å tro var det konserndirektørene Richard Olav Aa og Pål Wien Espen som i 2011 mottok bekymringsmeldinger fra Telenor-ansatte utlånt til Vimpelcom. I mailene ble det uttrykt betydelig bekymring for utbetalingene på 30 millioner dollar til selskapet Takilant, skriver avisen onsdag kveld.

Både amerikanske og nederlandske myndigheter etterforskrer en utbetalingene. Det mistenkes at de i realiteten var korrupsjonspenger, betalt for å få tilgang til mobillisenser i Usbekistan.

Ifølge avisen er det uklart om bekymringsmeldingene ble videreformidlet til konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor.

Aftenposten skriver at avisen har fått bekreftet at Telenor i et brev til næringsminister Monica Mæland (H) har opplyst at selskapet har gjennomgått sitt arkiv. I arkivet skal Telenor ha oppdaget at  Telenor-sjefene har hatt tilgang på mer informasjon enn hva de tidligere har opplyst om.

I en pressemelding fra Telenor tidligere onsdag kveld uttrykte både Aa og Espen ønske om å presisere at de to at de har bidratt til at bekymringer om Vimpelcoms investeringer i Usbekistan er tatt videre på korrekt måte.

Konfrontert med Aftenpostens opplysninger svarer Aa til avisen at han ikke har noen tilleggskommentarer og viser til pressemeldingen fra Telenor.

Les også:

- Fire personer som har vært en del av bekymringen

Telenor-topper fristilles midlertidig fra sine arbeidsoppgaver

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.