Det er VG som skriver at Telenor-ansatte i Vimpelcom flere ganger skal ha varslet om regninger som de mente kunne være ledd i korrupsjonsvirksomhet.

Dette skal flere ikke-avngitte kilder ha opplyst uavhengig av hverandre, ifølge VG.

Nettstedet har vært i kontakt med kommunikasjonssjef Glenn Mandelid i Telenor som ikke vil kommentere påstandene av hensyn til den pågående etterforskningen av Vimpelcom.

Det samme får DN opplyst.

- Jeg kan ikke kommentere påstandene som fremsettes i VG av hensyn til etterforskningen, gjentar Mandelid.

Les også: Innrømmer at info ble holdt tilbake (krever innlogging)

Trakk seg

Fredag i forrige uke ble det kjent at Svein Aaser trakk seg som styreleder i Telenor med umiddelbar virkning.

Bakgrunnen var styrets håndtering av den såkalte Vimpelcom-saken, hvor nye opplysninger førte til at Aaser ikke lenger hadde statsrådens tillit.

Politimyndigheter i flere land etterforsker nå mobilselskapet VimpelComs virksomhet i Usbekistan.

Mandag vedgikk tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas at han burde fortalt mer til nærings­ministeren og Stortinget. Dagen etter ble det enstemmig vedtatt at en ny høring skal gjennomføres en gang før jul.

Telenor-toppene som satt i Vimpelcom-styret er ikke unntatt den eksterne granskingen selskapet skal iverksette, fastslår Telenor.

- Klokt

Næringsminister Monica Mæland (H) mener det er klokt at Telenor iverksetter ekstern gransking av selskapets håndtering av Vimpelcom-skandalen.

– Det er viktig å få alle kort på bordet i denne alvorlige saken, uttalte Mæland til NTB onsdag.

– Er det noe du som ansvarlig statsråd kunne gjort annerledes i denne saken?

– Vi har gjort det vi har kunnet for å bringe fram opplysninger i saken, men det er vanskelig å forholde seg til informasjon vi ikke har fått eller uriktig informasjon, uttalte Mæland.

Kvinnelig styreleder

Jakten på Telenors nye styreleder er i gang, og flere næringslivsaktører har engasjert seg. Skipsreder Elisabeth Grieg er pekt ut som en mulig kandidat til den ledige stillingen.

Grieg har tidligere vært svært kritisk til kvinneandelen i Telenors konsernledelse, og hun mente Aaser burde gitt selskapet en kvinnelig toppsjef.

- Også denne gangen tar jeg til orde for at man må rydde plass og se at det er flinke kvinner som også kan gjøre denne jobben, sa hun til DN under Virkekonferansen i Oslo onsdag.

 

Les også:Nå rykker boligrenter på 1-tallet enda nærmere

Oljeselskap sier opp ytterligere 70 ansatte i Norge

- 50 dollar er ikke levedyktig, heller ikke 70 dollar

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ville statsministeren satt seg inn i en Uber-drosje?

Ville statsministeren satt seg inn i en Uber-drosje?
Statsminister Erna Solberg mener den nye delingsøkonomien er "spennende"
02:46
Publisert: