Det kom fram i den første delen av den mye omtalte Vimpelcom-høringen fredag.

– Det høringen så langt har vist, er at det er full klarhet i at det ikke er noe formelt til hinder for å informere eier på en ordentlig måte. Det kom helt tydelig fram, sier Kolberg til NTB. Han advarer mot å drukne i juridiske spissfindigheter.

– Vi må ikke miste av syne hva denne saken egentlig handler om, nemlig en av de største korrupsjonssakene i europeisk historie. Samtidig har Stortinget vedtatt nulltoleranse for korrupsjon. Det er bakgrunnen for hele saken. Det blir masse juridisk snakk, men la oss holde oss til det som er viktig.

– Vi må få klarhet i hvorfor Telenor ikke snakket sant i forrige omgang. Det er en veldig alvorlig hendelse i norsk politisk liv at et statlig selskap forleder en statsråd til å gå til Stortinget med uriktige opplysninger.

Les også: Disse skal grilles i Vimpelcom-saken

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.