Etter at advokat Cato Schiøtz hadde holdt en lengre innledning på pressekonferansen for sin klient Jo Lunder onsdag, slapp den korrupsjonstiltalte tidligere Vimpelcom-sjefen til:

- Jeg hadde råd og anbefalinger fra alle de som burde vite. I tillegg hadde prosessen vært godt organisert (...).Det var en grundig prosess, med eksperter som jobbet for meg, sa han.

Da mente han det var riktig å gå videre med nå omstridte 4G-lisensene. Også to av konkurrentene hadde allerede slike lisenser på plass.

- Det ga meg ytterligere "comfort".

Les også: Lunders advokat: Vi er sterkt kritiske til hvordan Økokrim har håndtert saken

- Det skjedde ikke mye mer før Dagens Næringsliv begynte å skrive om dette og stille spørsmål, sier Lunder.

Lunder peker på at han undersøke bekymringsmeldingene så godt han kunne i 2012.

- Jeg følte jeg tok ny «action» når DN og mediene begynte å skrive om det i 2012. Jeg har forsøkt å samarbeide med nederlenderne og amerikanerne så godt jeg kunne etter «raidet», sier Lunder.

- Jeg ser nesten ikke hva annet jeg skulle gjort, understreker han.

- Kjedelig situasjon

Lunder legger ikke skjul på at han er i en vanskelig situasjon. Han startet nylig som leder i Fredriksen-systemet, en stilling han nå er permittert fra:

- Jeg lever av tillit. Jeg har bygget hele yrkeslivet mitt på å skape tillit og være en troverdig person. Det er vanskelig for meg i øyeblikket å lede Fredriksen-gruppen. Dette er store børsnoterte selskaper, som igjen trenger å ha tillit til lederne sine. Så lenge denne prosessen pågår vil jeg måtte be om permisjon fra systemet og konsentrere meg om denne saken. Det er en kjedelig situasjon å være i, selvfølgelig, sier Lunder.

Les også: Fredriksen overrasket over Lunders arrestasjon

og: Jo Lunder permitteres fra toppjobben hos John Fredriksen

Vil ikke påvirke etterforskning

Lunder vil ikke gå for mye inn på detaljer.

- Jeg er veldig redd for å påvirke etterforskningen som pågår, sier han.

- Jeg har prøvd å legge alle fakta på bordet. Jeg føler at jeg har gjort det jeg kunne.

I ettertid sier imidlertid Lunder at det kan hende han skulle ønske å ha gjort ting på andre måter.

- Jeg opplevde i 2011 at jeg gjorde det jeg skulle gjøre. I dag når jeg ser tilbake på all informasjon som har kommet frem, kan det hende jeg skulle ønske at jeg hadde gjort ting annerledes, sier Lunder.

Lunder ble arrestert på Gardermoen onsdag kveld. Han har sittet to dager på glattcelle og tre dager på vanlig celle. Han ble sluppet fri tirsdag kveld, etter at Borgarting lagmannsrett ikke mente det var grunnlag for å holde på ham.

Les også: - En helt utrolig spekulasjon (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.