Toppsjefen i Vimpelcoms desidert største marked Russland går på dagen. Det meldte det delvis Telenor-eide mobilselskapet mandag kveld.

Bakgrunnen er en omfattende korrupsjonssak som har rystet Vimpelcoms Russland-sjef Mikhail Slobodins tidligere arbeidsgiver T Plus, melder Vimpelcom.

Den tidligere Telenor-toppen Kjell Johnsen overtar som Vimpelcoms toppsjef i Russland.

Russland er Vimpelcoms største marked, mobilselskapet 57 millioner russiske mobilkunder i Russland.

Bratt start

Norske Kjell Johnsen (48) startet i Vimpelcom så sent som i august, som konserndirektør med ansvar for Vimpelcoms største mar|keder, deriblant Russland og Italia.

Han var frem til i fjor høst sentral i konsernledelsen i Telenor som leder for teleselskapet europeiske virksomheter. Han takket for seg da Sigve Brekke overtok som Telenor-sjef og gjorde en stor ommøblering av konsernledelsen.

Store bestikkelser

Johnsen satt i flere år i styret i Vimpelcom som en av tre Telenor-oppnevnte styremedlemmer. Johnsen har tidligere ledet Telenor i Russland og Serbia.

Telenor har vært storeier i Vimpelcom siden slutten av 1990-tallet, men har gjort det klart at det nå ønsker å selge eierposten på 33 prosent av aksjene i Vimpelcom.

Vimpelcom innrømmet i februar å ha betalt store bestikkelser for å komme seg inn i mobilmarkedet i Usbekistan, og vedtok en av tidenes største korrupsjonsbøter fra amerikanske myndigheter.

 

Følg markedene med DN Investor

Anbefalt fra DNtv:

Glem nettbrettet - her er nettbordet
- Slik blir mobilspillene mer sosiale, sier DNs teknologijournalist Magnus Eidem. Han sjekker ut de nyeste teknotrendene på IFA i Berlin.
01:48
Publisert:

Med denne teknologien håper Samsung å lage tv-ene mer best fargegjengivelse
Samsung sater på kvantepiksler.
01:26
Publisert:

Hør Finansredaksjonen denne uken: Delingsøkonomi er mer enn sosial dumping. Og derfor strider drosjemarkedet mot alt vi har lært på skolen.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.