Fredag morgen ble det kjent at Telenors styreleder Svein Aaser trekker seg med umiddelbar virkning som følge av manglende tillit fra næringsministeren.

Bakgrunnen er styrets håndtering av den såkalte VimpelCom-saken. Telenor er minoritetseier i selskapet som nå er under etterforskning i flere land i forbindelse med kjøp av mobillisenser i Usbekistan.

- Jeg har nå fått ny informasjon om saken. Dette er informasjon som både Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite og jeg burde fått tidligere. Det mener jeg er alvorlig, uttalte Mæland fredag formiddag.

Samme dag mottok medlemmene i kontroll- og konstitusjonskomiteen, som tirsdag skal behandle Vimpelcom-saken, et hemmeligstemplet brev hvor Mæland forklarer hvorfor Aaser måtte gå.

Med dette brevet fulgte et vedlegg: Ifølge VG et notat fra Aaser adressert til Telenors generalforsamling.

Her skriver Aaser at styret i Vimpelcom diskuterte «klare bekymringer» knyttet til investeringene Vimpelcom gjorde i Usbekistan, i samarbeid med selskapet Takilant, opplyser VG.

Ifølge avisen  mottok Mæland den nye informasjonen fra Telenor i et møte 23. oktober og i et brev datert 28. oktober.

Les også:

Disse boligene falt 4 prosent i oktober

Bieber-sponsorer krever erstatning

Arbeidsledige kommer ikke lenger raskt i ny jobb: - Det kan se ut som det er uttømt

Se DNtv: Én øvelse trener hele kroppen

Én øvelse trener hele kroppen
Men før du kan gjøre den, må du mestre disse tre baseøvelsene.
01:19
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.