Det Telenor-deleide mobilselskapet Vimpelcom fortsetter å samarbeide med myndighetene i landene som etterforsker dem, men åpner nå også for å komme til en løsning rundt etterforskningen.

«Selskapet vurderer også mulighetene for å løse sine potensielle forpliktelser fra hva etterforskningene har avdekket», skriver selskapet i sin kvartalsrapport onsdag.

«Vi kan ikke anslå varigheten, omfanget eller resultatene fra de pågående etterforskningene, eller hvor resultatet av disse eller eventuelle avgjørelser kan påvirke selskapets virksomhet, operative resuyltater eller finansielle betingelser», poengterer selskapet.

De venter fortsatte «betydelige» kostnader knyttet til etterforskningene, men har ikke tatt avsetninger i 2014-regnskapet knyttet til etterforskningene.

For over to år siden omtalte DN at Vimpelcom hadde inngått avtaler med Takilant i 2007, et postboksselskap i Gibraltar registrert på diktatordatter Gulnara Karimovas den gang 24-årige assistent, Gayane Avakyan. En garantert gjenkjøpsavtale sikret Takilant 37,5 millioner dollar i gevinst for partnerskapet med Vimpelcom.  Vimpelcom mistenkes av nederlandsk politi også for å ha gjort flere betalinger til selskapet som mistenkes å tilhøre Gulnara Karimova.

DN har også skrevet at Telenors erkefiende Alfa sto bak den første betalingen til korrupsjons­mistenkte Takilant.

Vimpelcoms virksomhet i diktaturet Usbekistan er gjenstand for etterforskning av amerikanske verdipapirmyndigheter SEC og det amerikanske justisdepartementet, samt nederlandske påtalemyndigheter.

Resultatrapporten Vimpelcom la frem onsdag skuffet markedet.

Les også:

Banet vei for Vimpelcom dnPlus

«Varsler» langer ut mot Telenor

Vimpelcom betalte 122 mill. til Gibraltar dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.