Denne artikkelen ble først publisert for DNvinklubbs medlemmer.

 

 

 

To av vinene fra Ganevats mylder av småskalatapninger er nå tilgjengelige gjennom spesialbestilling fra den norske importøren, og det er et svært lite antall flasker som har ankommet.  

Etter å ha arbeidet sammen med Jean-Marc Morey i Burgund, returnerte Ganevat til familie-eiendommen i Jura 1998, og fra sin base i La Combe styrer han 8,5 hektar med bio-sertifiserte vinmarker i Côte de Juras lappeteppe av jordsmonn med ulike varianter av kalkstein og leire.  

All gjæring foregår med hele druer, og han tilsetter ingen svovel i sine hvite viner - og kun en liten dose ved tapping av de røde.  De hvite vinene er alle svært konsentrerte, grunnet lav avkastning på rundt 20 hektoliter pr. hektar i et godt år, og de balanseres med en intens syre og lengde.

Vin Jeaune lager Ganevat i større fat enn det som i dag er gjengs i regionen, da han mener dette gir en bedre og ikke minst langsommere oksidering av vinen, samtidig som vinen beholder sin frukt og drikkevennlighet.  Vin Jeaune 2005 kommer fra en vinmark med blå mergel plantet med savagnin vert i 1948.

 

12878 Vin Jaune 2005   
Jean Francois Ganevat 
Jura, Frankrike 
Kroner 599,90 spesialbestilling
92 poeng
Autentico          
Aromatisk duft av moden ost, flor, nøtter og sjøvann med innslag av sitronskall. Rik og konsentrert på smak med modne sitrusfrukter og en lang utgang med fyldig frukt og spenstig syre. Drikk nå til 2020. Passer til Comte og annen moden hard kumelkost. BDK

12879 Chardonnay Chamouis du Paradis 2011  
Jean Francois Ganevat 
Jura, Frankrike 
Kroner 324,90 spesialbestilling 
90 poeng
Autentico          
Dufter av smør og friske klementiner med innslag av krydder og brød. Fyldig sitrusfrukt på smak med en lett kremet tekstur, kombinert med en lang syrlig utgang. Drikk nå til 2018. Passer til rike retter av fisk og skalldyr. BDK(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.