Den 49 år gamle juristen leies inn som ny leder av det Trondheim-baserte vindkraftselskapet Sarepta Energi – og tar over etter nåværende Sarepta Energi-sjef, Trond Mellingsæter.

Bech Gjørv, som for mange vil være mest kjent som leder av Gjørv-kommisjonen som gransket 22. juli-tragedien. Hun er i dag partner i advokatfirmaet Hjort, en rolle hun også vil ha mens hun leder Sarepta Energi.

– Styret er svært fornøyd med at Alexandra kan bistå i rollen som leder for Sarepta. Hun har bygget opp en unik kompetanse på fornybar energi gjennom arbeidet fra advokatfirmaet Hjort, Statoil og Hydro. Vi gleder oss til å jobbe med Alexandra, sier styreleder Anne Strømmen Lycke.

Trond Mellingsæter slutter i Sarepta Energi under ett år etter at han tiltrådte. 49-åringen slutter for å bli ny sjef for privatmarked i Danske Bank Norge. Han har tidligere vært sjef for daværende Fokus Bank, som nå er Danske Bank Norge.

Mellingsæter har stått i spissen for å klargjøre vindparker som Ytre Vikna og Frøya for utbygging. Sarepta Energi som eies av TrønderEnergi og NTE, har planer om å bygge ut vindkraft for flere milliarder kroner i Midt-Norge. Bech Gjørv og familien bor i dag Oslo, men eier en gård på Sandvollan i Nord-Trøndelag som man etterhvert har planer om å flytte til.

- Dette er en morsom oppgave, der jeg får mulighet til å bruke kunnskapen min om energibransjen. Og som advokat er det hyggelig å steppe inn og hjelpe virksomheter som trenger hjelp en kortere eller lang periode, sier Bech Gjørv.

- Og du skal flytte til Nord-Trøndelag?

- Vi har boplikt og tenkt å oppfylle den. Men jeg har ikke tenkt å slutte som advokat. Jeg skal legge skulderen skikkelig til for Sarepta som er ute i markedet for å hente inn ny kapital. Jeg  styre det fornuftig, men som en midlertidig løsning.

Les også på Dn.no nå:

– Det blir et blodbad, og det har allerede startet

Kinesisk luksus: Suite til en million kroner natten og 30 Rolls Roycer

Birken må utsette uværstrasé  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.