Statoil avholder en pressekonferanse i Statoils kontorer på Fornebu mandag 25. april klokken 11. 30 i forbindelse med at selskapet gjør «betydelig investering i europeisk havvind-prosjekt», ifølge en melding mandag.

Statoil opplyser til TDN Finans at de vil sende ut en pressemelding om investeringen i forbindelse med pressekonferansen.

«Med denne investeringen øker den totale produksjonskapasiteten for prosjektene i Statoils samlede havvind-portefølje med rundt 50 prosent og Statoil kan nå levere fornybar energi til mer enn 1 million husstander i Europa», skriver selskapet i en invitasjon til pressekonferanse mandag.

Statoil viser til at de allerede har en solid portefølje av vindprosjekter i Storbritannia. Ved å gå inn på andre vindmarkeder styrkes selskapets posisjon ytterligere i en attraktiv og voksende industri.

Irene Rummelhoff, Statoils konserndirektør for New Energy Solutions. Foto: Per Thrana
Irene Rummelhoff, Statoils konserndirektør for New Energy Solutions. Foto: Per Thrana (Foto: Dagens Nærinsliv)

Les også: Statoil lanserer nytt fond - skal investere 1,7 mrd. og Statoil og Statkraft investerer 15 mrd i britisk vindkraftpark

«Investeringen utgjør en viktig milepæl for utviklingen av Statoils forretningsområde for Nye energiløsninger (New Energy Solutions), som bygger en plattform for industriell verdiskaping for Statoil innen fornybar energi og andre lavkarbonsløsninger», heter det.

Pressekonferansen vil være på norsk og ledes av Irene Rummelhoff, konserndirektør for Nye energiløsninger (NES). Stephen Bull, direktør for havvind og CCS vil også være tilstede for intervju i etterkant, fremgår det.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Riggtallet faller

DN Ekspress: Asia-børser ned før nytt Japan-sjokk

Nå slår Cruz og Kasich seg sammen mot Trump (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Prince-fans i sjokk: - Jeg kunne ikke tro det. Han var her på lørdag og spilte.
Gråtende fans har møtt opp utenfor artistens studio og hjem etter at Prince ble funnet død.
01:13
Publisert: