Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Priser parmesanen

Så enkelt og så godt. Parmesan, olivenolje, salt, brød og en tørr og stram italiensk rødvin.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Vin og ost er et omdiskutert tema. Problemet er som regel at svært forskjellige oster ikke passer til samme vin. Hvorfor ikke gjøre det enkelt. Velg heller rikelig mengder av en god ost og velg en god vin som passer perfekt.

Parmesan redder rødvinen
Mange av de beste rødvinene har mye tannin (garvestoffer). Det er normalt ikke så godt til ost. Vi anbefaler derfor som regel hvitviner. Uansett hvor godt det er så kan bare hvitvin bli litt kjedelig i lengden. Det er imidlertid en ost som faktisk krever rødvinen annen ost hater, det er parmesan. Her kan du boltre deg i det beste Italia har å by på.Det beste er godt nok
Kostbare, tørre og lett beske viner som Chianti, Barolo, Brunello og Taurasi passer perfekt til parmesan. Vi har valgt ut noen klassikere.

32788 Chianti Classico 2001
Fontodi
Italia, Toscana
Kroner 189,20
87 poeng
Vectura
Dette er en gammel kjenning som er i storform i denne årgangen. Svært rik og sødmefull kirsebærduft med hint av eik og salvie. Frisk og stram smak med mye ekstrakt og god lengde. Her får du mye for pengene.

47630 Aglianico del Vulture Riserva Caselle 1998
D’Angelo
Basilicata, Italia
Kroner 196,-
90 poeng
Moestue Grape Selections
Først 24 måneder på store botte, deretter flaskelagring før salg. Nydelig duft av kirsebær og moreller, røk og lær samt tørt treverk. Stram, smal sak. Frisk. Balansert.

47238 Barolo Serralunga 2000
Giovanni Rosso
Piemonte, Italia
Kroner 299,90
90 poeng
Gaia Wine & Spirits
Dette er stort – hvis du liker stilen. Dette er en kompromissløs stram og rustikk Serralunga Barolo, med intens konsentrasjon, høy syre og brutale tanniner – akkurat slik vi liker den. Vinene har fenomenale aromaer av tjære, anis, sjokolade, kirsebær, treverk og lakris. Den er litt lettere, mykere og har lavere syre enn i 1999-årgangen (92 poeng).

42578 Taurasi Vigna Macchia dei Goti 2000
Antonio Caggiano
Italia, Campania
Kroner 399,80
92 poeng
Jensen & Co
Prisen er litt stiv, men dette er en supervin. Antonio Caggiano lager Taurasi med vekt på frukt og parfyme. Dette oser av skogsbær (bjørnebær, villjordbær), rose, oliven og en del eik. Smaken er intens, ekstraktrik, massiv og tanninrik. Ettersmaken er svært lang. Dette er ikke en vin som passer alle men det er definitivt en av Italia’s mest spennende viner for tiden.

47705 Brunello di Montalcino 1999
Poggio di Sotto
Italia, Toscana
Kroner 579,90
93 poeng
Wine Tailor
Prisen virker kanskje litt høy, men dette er en av Italias beste viner. En overdådig rik duft av kirsebær, lær, treverk og noe salvie og skogbunn. Smaken er fyldig og intens med stor konsentrasjon og lengde. Fenomenal vin. Drikker godt nå men kan lagres.