Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Charles Tjessem,

Norsk kokkefiasko

Det norske kokkelandslaget fikk bare en niende plass under kokke-OL i Tyskland. Det er den desidert dårligste plasseringen så lenge noe norsk lag har vært med. Det norske laget og de tyske arrangørene har vært i tottene på hverandre i lang tid.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

- Takk for meg. Nå er det slutt med landslag, sier kaptein Charles Tjessem til Stavanger Aftenblads nettsider.

- Dommerne sa at vi skulle ha beinet ut kammen av hjortefileten vår, ishavsrøya var rå og det var for mye hvitløk i maten. Det siste begriper jeg iallfall ikke. Vi brukte bare et halvt fedd til 110 personer. De mente også at en karamellisert topp av desserten vår var brent, men den skal være sånn. Men nå vil jeg be om å få utdypet kritikken og se om det er grunnlag for en protest, sier Tjessem til Aftenbladets nettsider.

- Her må du lage den maten dommerne vil ha, og du må klappe dem på skulderen mens konkurransen pågår. Dommerne er for gamle; for få av dem er i aktivt arbeid. Jeg tror ikke vi klarer å fornye landslaget med unge, flinke fagfolk hvis de skal måtte innynde seg hos dommerne, sier Tjessem.

Sverige, Canada og USA høstet de største triumfene i kokke-OL. Disse landene tok delseirene, med svensk gull i tapas og dessert, canadisk gull i hovedrett og amerikansk seier i varmrett. Sverige tok toppen sammenlagt, som i 2000. Sveitsiske juniorer tok gull, svenskene sølv og Norge bronse.

Det har hele tiden vært mistro mellom nordmennene og tyskerne. Ord som mafiatilstander og bevisst boikott av Norge etter harde uttalelser fra Harald Osa under en konkress tidligere i år. Tyskerne har vært ute etter hevn, har de norske deltagerne sagt offentlig.

Målsettingen til Norske Kokkers Landsforbund er at Norge skal være blant de tre beste.

Se også:
Norge bortdømt i kokke-OL

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Anbefalte videoer