Dagens Næringsliv og dn.no avslørte sent torsdag kveld at vinimportøren Ekjord AS innrømmer å ha smurt butikksjefer i Vinmonopolet med sprit, likører og fine viner, samt middager og overnatting med ektefeller.

Svært alvorlig
I Dagbladet og VG i dag sier administrerende direktør Knut Grøholt i Vinmonopolet at han vil til bunns i saken.

- Vi ser svært alvorlig på dette, og vil gjøre alt som står i vår makt for å komme til bunns i saken, sier Grøholt til VG.

Grøholt sier han ikke har vært kjent med forholdene før en av hans ansatte som er beskyldt for å ha mottatt smøring, orienterte direktøren om sin rolle i saken onsdag.

- Vi har ingen grunn til å betvile informasjonen vi har fått fra Ekjord. Vi ser svært alvorlig på saken, sier Grøholt.

Inn på teppet
I dag er butikksjefene som er navngitt for å ha hatt særlig omgang med Ekjord innkalt til Vinmonopol-sjefen for å forklare seg. Totalt er ti personer innkalt for å avgi sine forkl#229er til Vinmonopolets ledelse i morgentimene fredag.

- I tillegg til å snakke med de av våre butikksjefer som skal være involvert, har jeg bedt om et møte med Nils Ekjord straks han er tilbake fra utlandet, sier Knut Grøholt til Dagbladet.

Skjerpet reglene
Vinmonopolet innskjerpet reglene og la ned forbud mot at de ansatte kunne motta gaver fra leverandører julen 2003, etter at korrupsjonsskandalen ved Systembolaget i Sverige ble avslørt. Ifølge Dagbladet har også Grøholt vært gjest hjemme hos vinimportøren Nils Ekjord.

- Ja, det har jeg vært en gang. Jeg var gjest ved en middag som ble holdt hjemme hos Ekjord i anledning av besøk fra en kvinne i Torres-familien. Jeg var eneste gjest fra Vinmonopolet og ser ikke noe kritikkverdig i at jeg deltok. Fra min side var det en form for høflighetsgest, sier Grøholt til avisen.

Vinmonopolet holder pressekonferanse om saken i dag klokken 14. dn.no er tilstede og kommer tilbake med mer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.