Les alt om Vinmonopol-saken her

Etter en telefonkonferanse torsdag morgen finner styret i AS Vinmonopolet ingen grunn til å endre på Knut Grøholts stilling som administrerende direktør.

Fortsetter som sjef
- Styret finner ikke grunn til å endre Grøholts funksjon som administrerende direktør. I den forbindelse vektlegger styret at opplysningene om reisene ikke påvirker Grøholts arbeid som administrerende direktør, men at ansvaret for de granskningene som pågår er overtatt av styret ved styrets leder, skriver styreleder Harald Arnkværn i en pressemelding.

Knut Grøholt (t.v.) og Erling Grimstad
Knut Grøholt (t.v.) og Erling Grimstad (Foto: Henrik D. Meyer)
Dermed fortsetter Knut Grøholt i jobben med å lede Vinmonopolet, samtidig som han selv blir gransket. 13 andre ansatte i Vinmonopolet har blitt midlertidig suspendert, mens de blir gransket.

- Den pågående granskningen ledes av advokat Erling Grimstad som så vil avgi rapport til styret ved styrets formann. Styret i Vinmonopolet vil i neste omgang konkludere, og beslutte hvilke konsekvenser resultatene av granskningen skal få, heter det i pressemeldingen.

Tredje februar
Tredje februar er den neste viktige datoen i Vinmonopol-saken. Da møtes styret på nytt for å bli oppdatert på saken. Partner Helge Kvamme i PricewaterhouseCoopers skal da avlegge en rapport om forholdene rundt Knut Grøholt, og Erling Grimstad skal avgi rapport i Ekjord-saken.

Tidligere nestsjef i Økokrim, advokat Erling Grimstad, skal også avgi en rapport om den bredere granskingen av Vinmonopolet, men når denne rapporten blir presentert er foreløpig ikke avklart. Etter at de ulike rapportene er avgitt, skal styret i Vinmonopolet behandle disse og beslutte eventuelle konsekvenser.

Grimstads rapport vil, når denne er klar, bli overlevert relevante myndigheter. Frem til styret konkluderer, vil ikke Vinmonopolet gi ”kommentarer til enkelthendelser som innrapporteres,” heter det i pressemeldingen.

Grøholt har innrømmet at han har deltatt på en reise til friidretts-VM i Athen i 1997 og til OL i Sydney i 2000. De to reisene ble betalt av henholdsvis Telenor og Bravida – begge selskaper som Vinmonopolet har et kundeforhold til.

Sosialdepartementet oppnevner styre for AS Vinmonopolet. Dagens styre har funksjonstid fra første juli 2004 til 30. juni 2006. (Kilde: Vinmonopolet)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.