Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Henrik
Henrik les mer

"Ekjord er verst"

- Det har foregått mer graverende regelbrudd fra Ekjord enn fra andre leverandører. Det mener toppsjefen i Vinmonopolet Knut Grøholt.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Grøholt var førstemann ut i vitneboksen i går. Han redegjorde for regelbrudd som var gjort av Ekjord og andre importører og undersøkelsene Vinmonopolet har gjort i etterkant av avsløringene på dn.no Vinguiden 19. januar i år om det som siden er blitt kalt Ekjord-saken.

- Ekjord har bevisst og systematisk over tid søket å påvirke våre ansatte for å promovere egne produkter. De har hatt kontakt med våre ansatte i butikkene, prøvd å få varer inn i de lokale listene og prøvd å påvirke plassering i butikk. Det er gitt glass og salgsprodukter i gaver. Tur til Skottland for å spille golf samt det kjente Hankø-arrangementet. Også før 2002 var dette regelstridig. Vi må opptre ikke-diskriminerende og har riktignok blitt mer bevisst på dette med tiden, sa Grøholt i sin forkl#229.

Klare brudd
På spørsmål om det som skjedde i forbindelse med julearrangementet på utsalget i Fredrikstad svarte Grøholt at dette var et klart brudd på regelverket og at det var en belastning på polets renomé.

På spørsmål om hvorfor Ekjord ikke har fått tilgang til polets interne granskningsrapport svarte Grøholt at man i Vinmonopolet mente at de hadde hjemmel i offentlighetsloven av personvernhensyn.

Advarsel til to importører
- Vi har imidlertid tilbudt en muntlig redegjørelse for dokumentet til de som er omtalt der. Det har ikke Ekjord bedt om å få.

Han kunne også opplyse at det er gitt skriftlig advarsel til to andre importører også uten at han ville navngi dem.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Anbefalte videoer