Nordmenn bruker stadig mer penger på luksus, og det får også gourmetrestaurantene nyte godt av.

Christen Sveaas' restaurant Bagatelle, som er den eneste restauranten i Norge som innehar to stjerner i Guide Michelin, måtte tåle røde tall i 2004. Ifjor ble det pluss i regnskapene:

Omsetningen i 2005 endte på 18,3 millioner kroner - en økning på 23 prosent i forhold til året før. Driftsresultatet ble litt over 911.000 kroner sammenlignet med beskjedne 29.500 kroner i 2004, og resultatet før skatt havnet til slutt på 825.000 kroner. Det er en merkbar økning fra 2004, da resultatet landet på minus 91.000 kroner.

Fremtidsutsiktene er dessuten lyse for Bagatelle, skal man tro eierne:

- Det forventes et godt år også for 2006, skriver styret i sin årsberetning.

Tidligere i sommer ble Bagatelles sommelier (vinkelner) Robert Lie kåret til Europas beste vinkelner i det som regnes som EM for vinkelnere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.