Pris: Over 230.000 kroner.

Whisky er ikke bare whisky. God vare koster, men ingen whisky koster like mye som Macallan Fine & Rare, som Forbes nylig kåret til verdens dyreste whisky.

Whiskyen er i øyeblikket utsolgt, men den koster hele 38.000 dollar - over 230.000 norske kroner.

Ikke for alle
En ekstremt sjelden utgave av The John Walker, nemlig The John Walker 1805 Pack, kommer på plassen bak. Markedsverdien på denne er 20.000 dollar.

Whiskyen er kun fremstilt i 200 eksemplarer, og ingen av dem er til salgs. Utvalgte personer kan imidlertid få mulighet til å smake på de rådyre dråpene. Steve Fosset er en av få som er funnet verdige til å motta en flaske John Walker Whisky. Den fikk han fordi han har reist verden rundt i en luftballong.

Tredjeplassen går til en flaske Glenfiddich Rare Collection fra 1937, som også koster 20.000 dollar.

I 2001 kom det 61 flasker ut av lagringen. Denne valnøttfargede whiskyen skal visstnok ha et hint av karamell, kanel og kryddernellik.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.