Dette er historien om eiendomsmegler Marlene Soria som i 1973 kjøpte en liten eiendom i Languedoc og plantet noen vinstokker etter en omfattende jobb med å rydde jorda. Etter hvert fikk hun lyst til å lage vin – selv om hun ikke egentlig kunne noe om vinmaking.

Resten av historien kan du lese her.

Dette er kanskje Languedocs beste viner.

47626 Clos Syrah Léone 2002
Peyre Rose
Frankrike, Languedoc-Roussillon
Kroner 449,90
95 poeng
Best Buys International AS
Det er ingen andre viner i verden som smaker som denne. Dette smaker så ekte og utrolig komplekst med friske og rike syrah-pregede dufter av søte bjørnebær, kamfer, treverk og hint av stilk, skogbunn, lakris og pepper. Dette skrev vi om 1998-årgangen. Kan nesten opprettholdes med unntak av kamfernotatet, bare med tillegget; dette er den beste røde 2002-vinen fra Frankrike jeg har smakt. Hvordan har de fått det til? Smaken er utrolig konsentrert, intens og strukturert med enorm lengde. Nå til 2015 TM

47627 Clos de Cistes 2002
Peyre Rose
Frankrike, Languedoc-Roussillon
Kroner 449,90
93 poeng
Best Buys International AS
Stilen er litt mer animalsk og lærpreget og ikke fullt så aromatisk og syrerik som Clos Syrah Léone. Den er laget av 50 prosent syrah og 50 prosent grenache fra en mer grusholdig vimark med den røde steinen som har gitt navn til eiendommen. Konsentrert, flott frukt. Lang. Nå til 2015. TM(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.