Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Helge Hansen
Helge Hansen les mer

no_topic

Weinert med stil

De gamle store tønnene gjør jobben sin hos Bodega y Cavas de Weinert. Hubert Weber lager år ut og år inn noe av det beste som finnes i Sør-Amerika.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Vi testet flere viner fra Den Nye Verden, spesielt fra Australia, Chile og Argentina. Det var virkelig få som var gode nok til å bli omtalt av DN.no Vinguiden, det vil si at viner under 100 kroner må oppnå minst 70 poeng og viner over 100 kroner må oppnå minst 80 poeng.

Beste kjøp

34761 Cavas de Weinert Gran Vino 2002
Bodega y Cavas de Weinert
Mendoza, Argentina
Kroner 180,-
90 poeng
Eurowine
Laget på malbec, cabernet sauvignon og merlot. Tre år på store gamle stor fat av fransk eik. Dette er så nærme Bordeaux du kommer utenfor Bordeaux. Bare den litt søtlige frukten avslører opphavet, men så er det jo også mange moderne Bordeauxviner som også har fått søtlig frukt.. Flott tørt preg av noe som likner tørt treverk (men det er veldig lite), røk, lær, solbær, plommer, anis og et fint krydderpreg. Flott frukt, balansert, med fine myke tanniner. Tørr, lang avslutning. Dette er en vin som normalt lagrer veldig bra. 1994 (som var en av de beste årgangene i forrige århundrede i Mendoza) er fortsatt i perfekt form. Perfekt til en god biff eller grillet kjøtt, gjerne med litt chili i sausen. Nå til 2015 TM

Les mer om Weinert her:
Tradisjonell modernist
Vinturismen tar av
Opp av asken

Andre gode viner

31755 Barossa Shiraz 2005
Pether Lehmann
Barossa, South Australia, Australia
Kroner 119,90 Basis
80 poeng
Stenberg & Blom
Superkommersiell stil, men i motsetning til enkelte av de andre gigantkonkurrentene fra samme land så er det likevel innenfor det man kan tåle av coca cola-frieri. Mint, furu, sjokolade og bjørnebærsyltetøy. Tilsatt syre som gjør vinen noenlunde frisk likevel. ”Luksusvin” for de som ikke liker vin. Nå TM

10358 Los Robles Fairtrade Carmenère 2007
Viños Los Robles
Curico, Chile
Kroner 99,90 Basis
72 poeng
Podium Wines
Duft av brent gummi, mørke bær og sjokolade. Fast, lett søtlig frukt. TM

46101 Argento Malbec 2007
Bodegas Esmeralda
Mendoza, Argentina
Kroner 89,90 Basis
71 poeng
Stenberg & Blom
Argento var mye bedre i starten før det ble hysteri rundt vinen. I dag er produksjonen rett og slett for høy. Det merkes godt i smaken. Duften er ok med mørke bær og anis som det dominerende. Smaken er trå og bitter. Nå TM