Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Illustrasjonsfoto. Sigbjørn Sandsmark
Illustrasjonsfoto. Sigbjørn Sandsmark les mer

Vinmonopolet vil ha auksjoner

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Vinmonopolet ønsker å avholde egne auksjoner for samlere av gamle vin- og spritflasker.

I et brev til helse- og omsorgsdepartementet ber Vinmonopolet om å få endret alkoholloven slik at polet får mulighet til å auksjonere bort samlerobjekter, melder NRK.

En slik ordning finnes allerede i det svenske Systembolaget.

– Vi ser at det er en etterspørsel, og da vil vi tilby det, sier kommunikasjonssjef Halvor Bing Lorentzen i Vinmonopolet, som ikke frykter noe fyllekalas på slike auksjoner, da flaskene vil bli auksjonert bort ikke er av den typen man drikker opp.

– Det vi ønsker å selge er reelle samlerobjekter. Vi vil vurdere i forkant om varene egner seg for en slik auksjon eller ikke, sier Lorentzen.

Alkoholauksjoner er ulovlig i Norge, men flere auksjonshus får til stadighet henvendelser fra folk som ønsker å selge unna en samling av gamle vin eller spritflasker.

– Det er kunder som sitter på store skatter etter å ha spart gjennom et langt liv. Men vi må henvise dem videre til våre filialer i utlandet, hvor de får lov til å selge, for det jo helt umulig her, sier Mette Fredriksen i auksjonshuset Lauritz.com.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Anbefalte videoer