Vinmonopolet ønsker å avholde egne auksjoner for samlere av gamle vin- og spritflasker.

I et brev til helse- og omsorgsdepartementet ber Vinmonopolet om å få endret alkoholloven slik at polet får mulighet til å auksjonere bort samlerobjekter, melder NRK.

En slik ordning finnes allerede i det svenske Systembolaget.

– Vi ser at det er en etterspørsel, og da vil vi tilby det, sier kommunikasjonssjef Halvor Bing Lorentzen i Vinmonopolet, som ikke frykter noe fyllekalas på slike auksjoner, da flaskene vil bli auksjonert bort ikke er av den typen man drikker opp.

– Det vi ønsker å selge er reelle samlerobjekter. Vi vil vurdere i forkant om varene egner seg for en slik auksjon eller ikke, sier Lorentzen.

Alkoholauksjoner er ulovlig i Norge, men flere auksjonshus får til stadighet henvendelser fra folk som ønsker å selge unna en samling av gamle vin eller spritflasker.

– Det er kunder som sitter på store skatter etter å ha spart gjennom et langt liv. Men vi må henvise dem videre til våre filialer i utlandet, hvor de får lov til å selge, for det jo helt umulig her, sier Mette Fredriksen i auksjonshuset Lauritz.com.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.