Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Schwital, Paal-Andre
Schwital, Paal-Andre les mer

Bocuse d’Or til Geir Skeie

Geir Skeie gikk av med seieren i den prestisjetunge kokkekonkurransen Bocuse d’Or.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Like etter klokken syv onsdag kveld, etter en innledning som minnet mest om en blanding av OL og Melodi Grand Prix, var det klart. Geir Skeie (28) vant.

- Yes we can, sa Skeie på vei opp på scenen, til jubel fra en stor norsk heiagjeng.

- Fordi det smakte godt, var forkl#229en han ga NRK Dagsrevyen på direkten via mobil fra seierspallen, men ennå hadde ikke dommerne gitt begrunnelse for seieren.

90 prosent
Bransjemagasinet Horecanytt har fått tak i gullvinneren i Lyon, og til dem sier han at han ikke var helt fornøyd:

- Rett etter konkurransen var jeg nok ikke helt fornøyd, men jeg skjønte jo etter hvert at det ikke hadde vært så aller verst. Men jeg vil si at i dag så ble resultatet 90 prosent av det jeg er god for, sier Norges fjerde Bocuse d'Or-vinner.

Da de harde konkurrentene Frankrike og Sverige ble ropt opp på tredje- og andreplass skjønte han at det kunne gå mot seier.

- Da skjønte jeg at jeg hadde en god mulighet, sier 28-åringen lettet.

Poengfordelingen viser at Skeie knuste konkurrentene. Han fikk 1020, med Sverige på 994 og Frankrike på 993.

- En drøm
- Jeg blir skuffet om jeg ikke vinner, var den klare meldingen fra Geir Skeie da DNtv snakket med ham rett før han reiste til Frankrike for å delta i kokkekunstens verdensmesterskap – Bocuse d’Or.

 

Les mer: Går for gull

Drømmen om Bocuse d'or startet da han så den norske vinneren Bent Stiansen på tv med Ingerid Espelid.

Sammen med den edle statuen av Paul Bocuse i gull, champagne og medalje, fikk Skeie med seg 20.000 euro.

Geir Skeie er til daglig kjøkkensjef ved Midtåsen Solvold i Sandefjord. Midtåsen er den gamle praktvillaen til skipsreder Anders Jahre og Skeie har foretatt mesteparten av treningen til årets konkurranse i Jahres gamle garasje. Skeies coach har vært Odd Ivar Solvold som selv kan skilte med en bronsemedalje fra Bocuse d'or.

- Kokk i særklasse
Sverige og Danmark stilte med statsråder i salen. Og Danmark fikk med seg spesialpriser på både fisk, utdelt av Norge, og kjøtt. Poengmessig ble Danmark nummer fire.

Eyvind Hellstrøm sitter i juryen og var tydelig stolt.

- Selv på en dag det ikke fungerte 100 prosent, så viste Geir at han er en kokk i særklasse. Han er en flott ambassadør og utøver for bransjen, og har lyktes med det han har gjort. Han lager enkel mat med en ren fantastisk moderne presentasjon med flotte detaljer. Generelt vil jeg si at han vant på helheten og at han var veldig god på smak, sier Hellstrøm.

Flere norske kokker
Selv om det var Geir Skeie som forsvarte de norske fargene i Lyon, var det også andre "norske" kokker representert i Bocuse d'or i år.

Jonas Lundgren - Eyvind Hellstrøms tidligere kjøkkensjef ved Bagatelle - representerte Sverige og sikret sølvmedaljen.

I tillegg var kjøkkensjefen ved Feinschmecker - Filip Langhoff - årets deltager fra Finland.

DNtv: Se video av triksene som ga en vinner

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Anbefalte videoer