Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Trygve Indrelid
Trygve Indrelid les mer

Hvarnes ble best i Norge

Gunnar Hvarnes er blitt kåret til Årets Kokk og får dermed muligheten til å bli Norges neste representant i kokkenenes uoffisielle VM, Bocuse d'Or.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Med oksekjøtt fra Jæren og kveite fra Hjelmeland på menyen tok Gunnar Hvarnes fra Stavanger seieren i konkurransen Årets Kokk 2009.

– Dette er det beste kjøttet jeg har smakt, sier juryens leder Bent Stiansen om vinneren.

Hvarnes, opprinnelig fra Larvik, er til daglig matfaglig konsulent på Gastronomisk Institutt i Stavanger. Med seg i kjøkkenet hadde han commis Stian Gjerstad Iversen.

Hvarnes har flere ganger tidligere deltatt i Årets Kokk, han er to ganger blitt norgesmester i kokkekunst og har tatt store seire som kaptein på kokkelandslaget. Han vil nå representere Norge i Bocuse d’Or.

 

Juryen understreket at konkurransen var svært hard, og at kandidatene overgikk hverandre i fantastiske presentasjoner. Andreplassen gikk til Even Ramsvik, kokk og medeier i Restaurant Oscarsgate i Oslo, mens Kari Innerå kapret tredjeplassen. Hun er kjøkkensjef på Cru Vin og Kjøkken i Oslo.

 

Fire norske kokker har gått til topps i Bocuse d’Or, Bent Stiansen, Terje Ness, Charles Tjessem og nå sist Geir Skeie for en uke siden i Lyon. Gunnar Hvarnes fulgte nok ekstra nøye med der, nå som han skal følge opp Skeies gull.

Men Årets Kokk er allerede en erfaren konkurransemann, Gunnar Hvarnes er fersk Olympisk mester med kokkelandslaget som vant OL i Erfurt høsten 2008, og er vant til å holde kniven stødig og nervene i sjakk. Det viktigste er at maten skal smake godt, men rettene skal også friste øyet, mener Gunnar Hvarnes, som nå har fått uttelling for timevis med trening sammen med commis Stian Iversen.

Hvarnes har bred erf#229 fra flere viktige kjøkken i Norge og i utlandet. Han har vært kjøkkensjef på Annen Etage i Oslo, vært soussjef ved Bon Lloc i Stockholm, og har vært ved Bølgen & Moi både på Høvik og Briskeby. Gjester ved Gaustadblikk Høyfjellshotell har også kunnet nyte Gunnars kokekunster.

Gunnar Hvarnes jobber ved Gastronomisk Institutt i Stavanger som nylig flyttet inn i det nasjonale senteret Måltidets Hus.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Anbefalte videoer