Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

no_topic

Her er 15 gode mikroøl

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Magasinet D2 har besøkt norske mikrobryggerier De som brygger landet .

Vinguiden har anmeldt 15 av bryggene.

De aller fleste av ølsortene i testen er kun å få kjøpt lokalt. De som er tilgjengelige gjennom Vinmonopolet er de fra Små Vesen og Nøgne Ø. Sistnevnte er og tilgjengelig hos en del matbutikker med et velassortert utvalg.

 

Audhumla Pale Ale
Små Vesen Bryggeri
Valdres, Norge
Lys brun på farge. Krydret og sammensatt duft med hint av røyk, tre og jord. Komplekst øl med nydelig syre og balansert bitterhet. Fin frukt og lang avslutning. Testens klart beste.
91 poeng

 

Nøgne Ø Wit
Nøgne Ø
Grimstad, Norge
Lys guloransje på farge. Lekker og floral duft med hint av sitrusfrukter og vanilje. Fløyelsmyk og balansert på smak med sødmefull og lang avslutning. Lett bitter i finish. Drikkes gjerne alene.
90 poeng

 

Nøgne Ø Bitter
Nøgne Ø
Grimstad, Norge
Ravgul på farge. Dufter av fersken og tropisk frukt med innslag av aprikos. Konsentrert på smak med en lang tørr og bitter avslutning kombinert med delikat frukt. Nydelig lengde på et øl som passer best sammen med mat.
90 poeng

 

Ægir India Pale Ale
Ægir Bryggerier
Flåm, Norge
Mørk ravgul på farge. Floral duft med innslag av nybakt julebrød. Karakterfull og fyldig på smak med en balansert fruktkarakter. Lang, bitter og tørr avslutning. En øl som fungerer best sammen med mat.
89 poeng

 

Nøgne Ø Brown Ale
Nøgne Ø
Grimstad, Norge
Mørk, kompakt brun på farge. Dufter av gjær, vørter, julebrød og tørkede frukter. Kraftig og rik på smak med fyldig konsistens og balansert bitterhet. Lang avslutning. Drikkes sammen med mat.
89 poeng

 

Rallar Amber Ale
Ægir Bryggerier
Flåm, Norge
Mørk brun på farge med hint av grønt. Dufter aromatisk av karamell og sjokolade. Balansert på smak med en lett krydret karakter kombinert med sødmefull frukt. Lett avslutning.
88 poeng

 

Haandbryggeriet London Porter
Haandbryggeriet
Drammen, Norge
Mørk brun med hint av rødt på farge. Krydret duft med hint av vørter og kaff e. Flott syre på smak kombinert med frisk frukt og balansert bitterhet i lang avslutning. En god matøl.
88 poeng

 

Små Vesen Kvernknurr ESB
Små Vesen Bryggerier
Valdres, Norge
Ugjennomtrengelig og brun på farge. Dufter av lakris, frukt og sitrus. Heftig syrestruktur på smak kombinert med frisk frukt og konsentrert avslutning. Et godt øl for viderekomne, gjerne til mat.
87 poeng

 

Nøgne Ø Havrestout
Nøgne Ø
Grimstad, Norge
Mørk brun til sort på farge. Dufter av kaffe med hint av havregryn og brød. Mild på smak med beskjeden bitterhet og delikat frukt av krydret karakter. Kan nytes alene eller til mat.
86 poeng

 

Bøyla Blonde Ale
Ægir Bryggeri
Flåm, Norge
Lys gul og noe tåkete på farge. Aromatisk duft av gjær, sitrusfrukter og brød. Lett og fruktig på smak med bitter og tørr avslutning. Nytes gjerne alene.
85 poeng

 

Brime Red Lager
Ægir Bryggeri
Flåm, Norge
Klar og lys brun på farge som går over i ravgul. Krydret duft med hint av sedertre. Fyldig og rund frukt på smak kombinert med en tørr og bitter finish. Nytes best sammen med mat.
85 poeng

 

Sumbel Porter
Ægir Bryggeri
Flåm, Norge
Mørke brun, nesten sort på farge. Dufter sammensatt av karamell, lakris, vørter, kaffe og sjokolade. Fyldig og rik på smak med sødmefull frukt og flott konsentrasjon.
85 poeng

 

Magma Brown Ale
Dalane Brygghus
Egersund, Norge
Mørk brun på farge med en duft av maltekstrakt, vørter, frukt og sjokolade. Bløt og fruktig på smak med en søtladen og rik stil. Veldig maltpreget avslutning.
82 poeng

 

Brisk med einer
Valdres Gårdsbryggeri
Valdres, Norge
Dufter noe beskjedent av poteter, blomster og sitrus. Lett og enkel på smak med kort avslutning.
80 poeng 

Kvek Ljøst Øl
Valdres Gårdsbryggeri
Valdre, Norge
Dufter av smørmalt. Lett og enkel på smak. Kort og vandig avslutning.
79 poeng