Denis Alary har laget et par viner som fortjener betegnelsene innsmigrende, tiltrekkende og delikat, noen vil til og med si sexy – i den grad ordet kan beskrive vin. Produsenten spiller på frukt, delikate smaker og en god syre som gjør det hele langt mer tiltrekkende enn de fleste andre viner. I tillegg er den et veldig godt kjøp. Du får ikke mange viner i dette prisleiet til 92 poeng.

Produksjonen på vingården er på bare 150.000 flasker i året. Alarys vinmarker ligger mellom Cairanne og Rasteau i den sydlige delen av Rhônedalen. Det beste ved Domaine Alary er mengden vinplanter som er gamle. Gamle vinstokker gir nemlig bedre vin enn unge. Denis Alarys topp-cuvéer lages av druer som gror på opptil 90 år gamle vinstokker. Det gir druer med konsentrert aroma og smak.

Alary driver mer eller mindre økologisk. Alle druene plukkes for hånd. Vinen gjæres i store fat, mens den lagres videre i små, gamle fat.

58744 Côtes du Rhône Le Gerbaude 2008
Domaine Alary, Rhône Syd, Frankrike
137,90 Kroner
Bestilling
85 poeng
Cask Norway
Veldig fin frukt. Duft av røk og mørke frukter. Litt rustikk, nesten litt kjølig. Ikke så «svær» som mange andre årganger fra denne produsenten. Flott vin. Nå til 2014

48900 Côtes du Rhône Villages Cairanne 2007
Domaine Alary, Rhône Syd, Frankrike
169,90 kroner Bestilling
92 poeng
Cask Norway
Noe av det mest tiltrekkende jeg har smakt fra denne delen av Frankrike. Nydelig, innsmigrende duft, forførende. Duft av krekling og bjørnebær, fint krydderpreg, noe Penja-pepper og litt sevje. Tett, lag på lag med forførende frukt. Tørr, lang ettersmak. Rett og slett en innertier. Nå til 2015





Meld deg inn i DNvinklubb her