Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Helge Hansen
Helge Hansen les mer

På vei opp

Red & White har ridd av finanskrisen. Nå øker overskuddet igjen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det har vært volumvekst i det norske vin- og brennevinsmarkedet til tross for finanskrise.

Men finanskrisen og det enorme antallet viner i det norske markedet har vært med på å presse marginene for importørene.

Staben i Red & White er slanket noe, mens staben i datterselskapet Christiania Vin & Brennevin er styrket.

Red & White hadde en brutto omsetning i fjor på rundt 110 millioner kroner, noe opp fra året før da det var på 105 millioner. Resultatet før skatt i 2008 var på bare 1,26 millioner kroner, kraftig ned fra de foregående årene hvor det lå på 5,6 millioner kroner i 2008 og på 8,9 millioner kroner i rekordåret 2007.

- Nå er vi på vei tilbake igjen med et resultat før skatt på fire millioner kroner, sier administrerende direktør Torgrim Frafjord til DN.no Vinguiden.

- Dessuten var de to første månedene i år rekordmåneder for oss. Vi har aldri hatt så gode måneder som januar og februar i år. Det lover bra for resten av året, sier Frafjord.

Selskapet som også eier deler av den portugisiske vinproduenten Caves Vidigal, har opplevd en viss svikt i salget av denne bestselgeren, men volumtapet der er blitt oppveid av andre viner som har solgt bedre enn tidligere. I følge Frafjord var volumet ifjor omtrent det samme som i 2008.* Medlemmer får anmeldelser før andre lesere og eksklusive artikler om vin.
* Få invitasjoner til store og små messer og vinsmakinger.


Meld deg inn i DNvinklubb her 

* Vinklubben har nå over 600 medlemmer.