Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Hommedal, Marit
Hommedal, Marit les mer

no_topic

Eyvind Hellstrøm tilbake i manesjen

Årets vinfest i Stavanger er i gang. Størst interesse knytter det seg til at mesterkokk Eyvind Hellstrøm skal tilbake i manesjen og selv lage mat, ikke bare dømme andre.Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Skal du til Stavanger, eller bor du i området, kryr det av gode vin- og matopplevelser. Det hele startet i går og avsluttes på lørdag.

Svært mange av byens restauranter er med på arrangementet. Det er bare å gå inn på http://www.stavangervinfest.no/index.cfm?id=44300 så kan du guide deg frem til dagens og helgens opplevelser.

Hellstrøm tilbake
Størst interesse knytter det seg til Eyvind Hellstrøms tilbakekomst bak grytene. Lørdag skal han kokkelere på Renaa Restaurant og Matbar. Her blir det "bistrovaganza" i Matbaren, mens han skal slå til med noen av sine spesialiteter, og også nye retter, i restauranten. Vinene står Christopher Moestue for. Moestue var forøvrig sommelier for Hellstrøm på 80-tallet.

I dag og i morgen er det fullt oppbud av berømte italienske produsenter som Produttori del Barbaresco, Renato ratti, Paolo Saracco og Giovanni Almondo på Renaa Restaurant og Matbar.

Tyske superprodusenter
På Bølgen & Moi er det den tyske superprodusenten Breuer som regjerer, mens man på Timbuktu har Fred Loimer, Tango Bar & Kjøkken har besøk av en annen tysk superprodusent, nemlig fra Weingut Wittmann, mens man på Bar og Karaffel får besøk av Dominique Hebrard fra Bordeaux. Dominique Hebrard kommer fra en familie som kontrollerer mange Bordeaux-slott, inkludert berømte Cheval Blanc.

Morsomme arrangementer
Det foregår også en rekke andre arrangementer. Morsomst blir trolig årets vintog som har 14 stasjoner med like mange viner og smaksprøver. I år vil Arne Brimi være konferansier, og har som oppgave å sende ut ikke mindre enn 420 vintogpassasjerer ut fra Renaas/Breivei til byens øvrige 14 togstasjoner. Endestoppet er som tidligere på Hall Toll der det blir premieutdeling, og heder og ære til de mest rutinerte.

Billettprisen er satt til kr. 400,- og inkluderer 15 smaksprøver på vin og mat.

Lørdag blir det vinmesse på Hall Toll fra klokken 12.30 til 16.30. Her kan du møte vinprodusenter og smake en masse god vin. Billettene koster kroner 250 (inkludert smakeglass). Dette arrangementet er åpent for publikum. 

* Nå over 800 medlemmer fra hele landet.
* Medlemmer får anmeldelser før andre lesere og eksklusive artikler om vin.
* Få invitasjoner til store og små messer og vinsmakinger.Meld deg inn i DNvinklubb her

DNtv fulgte Hellstrøm på Bagatelle-kjøkkenet i desember. Se video her.