Sommelier-VM har foregått i Chile denne uken. Vinneren ble Gerard Basset, en franskmann som lever i England og som blant annet jobber for det britiske vinmagasinet Decanter. Han har deltatt i konkurranser siden 80-tallet, og dette var hans sjette forsøk på å bli verdensmester. De andre finalistene, Paolo Basso fra Sveits og David Biraud fra Frankrike, kom til finalen. Alle er drevne i gamet og har konkurrert i flere år.

I finalen ble de testet i en blindsmaking av fire viner og åtte brenneviner. Deretter var det å sette sammen mat til en vinliste, servere champagne og sette riktig vingårdsnavn til fem viner.

Merete Bø ble sammen med de tre andre kvinnene i semifinalen ropt opp og spesielt fremhevet som lovende. Ingen norske har noensinne kommet så langt i VM for sommelierer som det Merete Bø klarte denne gang.

Som vinneren Gerard Basset sa til decanter.com: Dette er verre enn å gå opp til Master of Wine (MW). Han har gjort begge deler.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.