Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Hege M. Hegle
Hege M. Hegle les mer

no_topic

Franskbritisk seier

Merete Bø sørget for den beste norske plasseringen på over 20 år i sommelier-VM, men det ble en franskbritisk seier.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Sommelier-VM har foregått i Chile denne uken. Vinneren ble Gerard Basset, en franskmann som lever i England og som blant annet jobber for det britiske vinmagasinet Decanter. Han har deltatt i konkurranser siden 80-tallet, og dette var hans sjette forsøk på å bli verdensmester. De andre finalistene, Paolo Basso fra Sveits og David Biraud fra Frankrike, kom til finalen. Alle er drevne i gamet og har konkurrert i flere år.

I finalen ble de testet i en blindsmaking av fire viner og åtte brenneviner. Deretter var det å sette sammen mat til en vinliste, servere champagne og sette riktig vingårdsnavn til fem viner.

Merete Bø ble sammen med de tre andre kvinnene i semifinalen ropt opp og spesielt fremhevet som lovende. Ingen norske har noensinne kommet så langt i VM for sommelierer som det Merete Bø klarte denne gang.

Som vinneren Gerard Basset sa til decanter.com: Dette er verre enn å gå opp til Master of Wine (MW). Han har gjort begge deler.