Dermed sikret han seg også en plass i Verdenmesterskapet for kokker, Bocuse d’Or i Lyon 2011.

Det ble dansk europamester i Rasmus Kofoed (Restaurant Geranium, København), mens altså Gunnar Hvarnes fra Gastronomisk Institutt i Stavanger tok andreplassen og franskmannen Jéróme Jaeglé (Restaurant Tetedoie, Lyon) tok tredjeplass.

Beste fiskerett laget på Stearling Kveite gikk til svenske Tommy Myllymäki (Restaurant Småländska Kolonin, Göteborg), mens beste kjøttrett gikk til engelske Simon Hulstone (The Elephant Restaurant, Torquay).

Etter to dager med konkurranse, ti nasjoner hver dag, er resultatene klare. Lange måneder og et undelig antall timer med forberedelser ligger bak dem. Like mange ligger foran i forberedelsene til neste konkurranse i januar 2011.

Gunnar Hvarnes sin meny:

Sterling Kveite “Oceans”
Lettsaltet kveiterygg i sprø skorpe med fennikel aroma
Purreløkspudding med løjrom og vaktel egg
Duo med blomkål og gulrot
Variasjon på asparges og sopp
Lime emulsjon

Sveitisk kalv “Vitalogy”
Kalvefilet med trøfler og andelever
Kalvebrissel cromesquis
Fin terte med morkelkrem
Primører og gnocchi
Kalvesky(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.