Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Tom Marthinsen
Tom Marthinsen les mer

Bergensk suksess i Chile

For en del år siden sa vinmaker Arnaud Hereu at han skulle lage Chiles beste vin på Odfjell Vineyards. Han er ikke langt unna ved å lykkes.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Den bergenske Odfjell-familien har stor suksess med sine viner fra Chile. Selskapet har byttet ut sin amerikanske konsulent, Paul Hobbs.

- Nå skal vi ha mindre eik fremover sier vinmaker Arnaud Hereu som nylig var på sitt første besøk i Bergen.

Det er ikke bare for å få ned eikesmaken, men også for å unngå problemer med såkalt brettanomyces, en gjærsopp som gir smak av sopp og animalske trekk. En del av bekjempingen er høy bruk av svovel.

- I tillegg vil vi ned i alkohol, vi vil ikke lage alkoholmonstre på 15 prosent. Vi søker mye syre og myke, runde tanniner, sier Arnaud Hereu.

Vi har nylig smakt alle Odfjell-vinene som er på salg i Norge. Under ser du vår anmeldelse på de vinene vi ikke har notat på fra før.

Les mer om Odfjell-vinen

Beste kjøp

34304 Odfjell Orzada Carignan 2006
Odfjell Vineyards
Maule, Chile
Kroner 169,90 Bestilling
92 poeng
Vinordia
Denne eiendommen kjøpte Odfjell i 2008. Dette var Chiles først carignan i 2001 da Odfjell startet å lage den. I dag er det bonanza på carignan i Chile på grunn av Odfjells arbeide. Ingen av Chiles nyplantede vinmarker kan oppvise noe liknende. Her er det over 100 år gamle vinstokker og det gir en helt annen dybde enn fra yngre vinstokker. Utrolig god vin, Chiles beste? I alle fall ikke langt unna. Blir bedre år for år. Konsentrert, lang ettersmak, kompleks med fine mørke bærdufter samt flotte kryddertoner. Passer til: Okse og lam. Nå til 2016 TM

Andre gode viner

55924 Odfjell Orzada Malbec 2007
Odfjell Vineyards
Chile
Kroner 169,90 Bestilling
89 poeng
Vinordia
Litt eiket, trenger litt tid på å gå seg til. Duft av krydder, litt treverk, men også dyp mørk frukt med vekt på plommer, solbær og bjørnebær. Tørre, fine tanniner. Bra lengde. Passer til: Lam. Nå til 2018 TM

34487 Odfjell Aliara 2006
Odfjell Vineyards
Maipo, Chile
Kroner 229,90 Bestilling
89 poeng
Vinordia
Er dette den beste Aliara’en nonsinne? Veldig bra, her begynner det å likne noe. God balanse, strukturert vin med duft av hagebringbær, solbær, bjørnebær og fine kryddertoner. God frukt, lang ettersmak. Passer til: Grillet okse og lam. Nå til 2020 TM

50044 Odfjell Orzada Cabernet Sauvignon 2007
Odfjell Vineyards
Maipo, Chile
Kroner 169,90 Bestilling
88 poeng
Vinordia
Kjøttfull, noe eik, solbær, boysenbær og krydder. Flott vin med god lengde og fin substans. Passer til: Oksekjøtt og lam. Nå til 2015 TMHvitvin

56559 Armador Sauvignon Blanc 2009
Odfjell Vineyards
Casablanca, Chile
Kroner 104,90 Bestilling
81 poeng
Vinordia
Veldig my asparges og stikkelsbær på duft og smak, enkel, frisk og fruktig. Passer til: Salater, kylling og fisk. Nå TM

Se video fra Odfjell Vineyards øverst i artikkelen.

Les også: Superviner fra Uruguay

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Anbefalte videoer