På Maaemo, som ligger på Grønland i Oslo, er gulvteppene laget av resirkulerte plastflasker, 80 prosent av maten er kortreist, og for å spare papir og trykksverte, er vinmenyen kun tilgjengelig på iPad. Fordi restauranten gjennomgripende satser på miljø, økologi og bærekraft, har den fått tildelt Miljøprisen 2012, opplyser Norsk Designråd, som deler ut prisen.

- Vi ønsker å løfte frem bedrifter som målrettet bruker design for å redusere miljøbelastningen, og her er Maaemo i en særklasse. De setter en ny standard i restaurantbransjen, også på miljøsiden, sier Marte Grevsgard, prosjektleder i Norsk Designråd.

Miljøprisen deles ut under Designdagen hvert år til den bedriften som etter Norsk Designråds mening har utviklet det produktet med de beste miljøegenskapene.

Restaurant Maaemo ble åpnet i begynnelsen av 2011, og ble i midten av mars den første nordiske restauranten noensinne som gikk direkte fra null til to stjerner i Michelin-guiden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.