Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Helge Hansen
Helge Hansen les mer

no_topic

Argentinas beste

Mens deres naboer lager fruktige og rike viner med høy alkohol, sater Weinert på den mer tradisjonelle stilen, det gjør dem til landets beste vinprodusent.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Denne artikkelen har vært publisert på DNvinklubb.

 

* Nå rundt 2000 medlemmer fra hele landet.
* Medlemmer får anmeldelser før andre lesere og eksklusive artikler om vin.
* Få invitasjoner til store og små messer og vinsmakinger.

Cavas de Weinert eies av brasilianske Bernardo Weinert. Han kjøpte på 1970-tallet en ruin av en eiendom, pusset opp for millioner og var klar til vinproduksjon i 1977. På tross av firmaets korte historie lager de rødviner på 1800-talls maner.

 

I Weinerts kjellere finner du lite av de moderne franske eikefatene. Her går det i gamle, store franske eikefat på 2000-6000 liter. Vinene får ulik fatlagringstid etter kvaliteten på vinen. Malbec Estrella 1994 fikk for eksempel mer enn 15 år på fat før den ble tappet på flaske. Cavas det Weinert 1994 fikk fire år. Dette gir viner som spiller mer på kompleksitet og raffinement enn frukt.

Sveitsiske Hubert Weber har vært vinmaker på Weinert i en årrekke, men de siste årene har han også laget vin under sitt eget navn. Nå er hans cabernet sauvignon kommet til Norge. En renere referanse på druen skal man lete lenge etter.Beste kjøp:

32404 Carrascal 2007
Cavas Weinert
Mendoza, Argentina
Kroner 129,90, basiskategori 4
86 poeng
Optimum Wines
Rustikk duft med hint av plommer, litt fjøs og stall. Saftig frukt på smak med fin modenhet. Pent balanserte tanniner. Mer ferskhet enn 2006. Et av basisutvalgets beste kjøp år ut og år inn. Drikk nå til 2015. Passer til okse, lam og grillet kjøtt.Les også: Tradisjonell modernist94775 Malbec Estrella Malbec 1994
Weinert
Mendoza, Argentina
Kroner 1225,- bestilling
93 poeng
Optimum Wines
Dufter av eukalyptus, rosiner, lær og kamfer med hint av lakris. Strukturert på smak med heftig konsentrasjon. Tøffe tanniner og søtladen rik frukt. Lang lang finish. Heftig.
Ligget 15 år på fat, og det bærer den preng av dessverre. Trenger fortsatt mer tid for å få den balansen den trenger. Drikk fra 2017 til 2030. Passer til okse. MB

94945 Cava de Weinert Gran Vino 1994
Weinert
Mendoza, Argentina
Kroner 800,- bestilling
92 poeng
Optimum Wines
Rustikk duft med hint av stall, plommer og lær. Moden frukt på smak med flott syre og fortsatt tydelige tanniner. En moden vin fra en flott årgang. Drikk nå til 2016. Passer til grillet kjøtt og okse. MB

94943 Malbec 2005
Weinert
Mendoza, Argentina
Kroner 199,- bestilling
90 poeng
Optimum Wines
Solbær og pepper på duft. Laget av 60-90 år gamle vinstokker. Saftig og pent konsentrert på smak med tøffe tanniner som preger finishen. Virkelig en flott vin som vil blomstre med lenger tid i kjelleren. Drikk fra 2018 til 2030. Passer til grillet kjøtt. MB

94944 Cava de Weinert 2004
Weinert
Mendoza, Argentina
Kroner 218,50 bestilling
89 poeng
Optimum Wines
Solbær, krydder og søte bær på duft. Heftig og flott konsetrasjon på smak med integrerte tanniner og nydelig lengde. Klassisk vin fra et flott år som vil lagre god i kjelleren. Drikk nå til 2020. Passer til okse og lam. MB

94942 Merlot 2006
Weinert
Mendoza, Argentina
Kroner 159,90 bestilling
87 poeng
Optimum Wines
Søte plommer på duft med innslag av krydder. Lett og fruktig på smak med strukturerte og lett tørre tanniner. Litt grønn pepper i finish. Trenger tid. Kjølig frukt prger utgangen. Drikk fra 2014 til 2020. Passer til grillet kjøtt. MB

94968 Hubert Weber Cabernet Sauvignon 2006
DVT Winery
Mendoza, Argentina
Kroner 150,- bestilling
87 poeng
Optimum Wines
En utpreget aromatisk duft av solbær, med hint av krydder, plommer og pepper. Saftig og korrekt på smak med fin konsentrasjon, integrert syre og lett tørre tanniner i finish, tekstbook cabernet. Drikk nå til 2018. Passer til grillet kjøtt. MB

58875 Pedro del Castillo Malbec 2009
Weinert
Mendoza, Argentina
Kroner 105,- bestilling
83 poeng
Optimum Wines
Floral duft med hint av plommer. Saftig og lett på smak med integrerte tanniner. Pen lengde. Nydelig vin til en rimelig penge. Drikk nå. Passer til and og gillet kjøtt. MB