Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
INGEN JUL UTEN:
Vinmonopolet har 96 varianter av akevitt i utvalget.. Her er 12 utvalgte. Jimmy Linus les mer

no_topic

Her er akevittene du trenger til julen

Vi har testet 12 klassikere, bestselgere og nyheter.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I dagens D2 kan du lese at Nå kommer han med egen akevitt . Her kan du lese Vinguidens test av denne og 11 andre akevitter gode varianter den urtradisjonelle spriten.

59121Gammel Opland Madeirafat
Arcus
Kroner 549,20, bestilling
92 poeng
Arcus
Dufter av blomster, voks, madeira, tre og salt sjø med hint av karve og lær. Krydret og kompleks på smak med en flott harmonisk og integrert alkohol kombinert med et pent madeirapreg og en lang sødmefull og elegant avslutning.

99577 Hellstrøm Aquavit
K. G. Puntervold
Kroner 379,90, bestilling
91 poeng
Moestue Grape Selections
Dufter av tørket frukt, sherry, voks og tre med hint av søte krydder. Fyldig og noe salt kremet smak med et markant preg av tørr sherry og karve. Nydelig integrert og harmonisk alkohol. Lang kompleks utgang.

1103 Egge Gård Akevitt med villkarve
Egge gård
Kroner 284,60, basiskategori 5
90 poeng
Egge gård
Beskjeden duft med innslag av pærer og fersken kombinert med et delikat karvepreg og tre. Fyldig, krydret og sødmefull frukt på smak med en pent integrert alkohol i en lang utgang. Tørr avslutning med fin balanse.

1506 Ægir Yggdrasil Akevitt
Ægir bryggeri
Kroner 339,90, bestilling
90 poeng
Cask Norway
Dufter av marsipan, mandler, blomst og tørket frukt med innslag av tre og søte krydder. Noe røff og uslipt på smak med en pent integrert alkohol og et markant karvepreg. Flott balanse og lengde i smakskurven.

57796 Gammel Opland Aquavit Portvinsfat
Arcus
Kroner 549,20, bestilling
89 poeng
Arcus
Dufter av voks, røde bær, karve og tuttifrutti med hint av tre. Fruktig og sødmefull på smak med en fin fet fylde og balansert alkohol. Lang og krydret avslutning med preg av bær.

1201 Gilde Non Plus Ultra
Arcus
Kroner 550, basiskategori 6
88 poeng
Arcus
Dufter av lakris, tobakk, krydder, karve og tre med innslag av vanilje og voks. Krydret på smak med en noe forstyrrende alkohol kombinert med en lang og sødmefull utgang. Lett avslutning.

1676 Gilde Ribbeaquavit
Arcus
Kroner 319,90, bestilling
88 poeng
Arcus
Duft av sitrusfrukter, karve og blomster med innslag av tre og vanilje. Fyldig og fet på smak med fin balanse og lengde. Integrert alkohol som følger hele smakskurven.

12067 Lysholm Linie
Arcus
Kroner 369,90, basiskategori 3
86 poeng
Arcus
Floral og krydret duft med hint av vanilje og tre. Krydret på smak med innslag av tre, tobakk og lakris. Noe hul i midtpartiet kombinert med en spicy og alkoholpreget utgang.

12303 Gammel Oppland
Arcus
Kroner 399,90, basiskategori 2
85 poeng
Arcus
Markant duft av karve, innslag av tre og lær. Elegant og ren på smak med fyldig utgang. Noe hul i midtpartiet, uintegrert alkohol i utgangen. Norges mest solgte akevitt i 2011 hverken imponerer eller skuffer.

93997 V&Ds Pinnekjøtt-Aquavit
K. G. Puntervold
Kroner 415,10, bestilling
84 poeng
K.G. Puntervold
Noe beskjeden på duft med hint av søte krydder og tre, med hint av karve. Krydret på smak med en noe ubalansert alkohol og et hult midtparti. Bitter og alkoholpreget utgang.

93986 Arvesølvet
Det norske brenneri
Kroner 379,90, bestilling
82 poeng
Strøm
Dufter av svovel, tre og modne epler med hint av aceton. Volatil på smak med en voldsom og markant alkohol. Sødmefull og lett utgang. Ubalansert og merkelig.

95157 Rosmersholm Pinnekjøtt Akevitt
Rosmersholm
Kroner 398,90, bestilling
82 poeng
Rosmersholm
Dufter av sitronskall, karve, søte krydder og voks. Veldig hul i midtpartiet og en noe beskjeden smak som er dominert av en markant alkohol i utgangen.

Les også: Nå kommer han med egen akevitt